Autor Cultura
24 Febrer 2014 a 12:30

Josep Armengol: “amb el coneixement es crea riquesa per a la societat”

Inauguració del Museu Tèxtil de Terrassa

museu tèxtil

Inauguració de l’exposició // Foto: Joan Murcia

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT) va reobrir ahir les seves portes amb la inauguració de l’exposició semipermanent Retalls d’ahir i d’avui.

museu tèxtil 2

Josep Armengol i Mireia Solsona // Foto: Joan Murcia

El president de l’Institut Industrial de Terrassa, Josep Armengol, va comentar la important tasca del museu: “la recerca i la conservació permeten la transferència de coneixements a la societat i als professionals de la indústria tèxtil”. Va afegir que la recerca, la transferència de coneixement i la progressió són els tres pilars de la innovació perquè així “amb el coneixement es crea riquesa per a la societat”. D’aquesta manera, “hem de potenciar el CDMT com a part del procés d’innovació, eina bàsica per a la competitivitat de les nostres empreses”.

D’altra banda, la diputada d’Educació, Igualtat i Ciutadania i Alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, va afegir que “tenim un patrimoni històric considerable i valuós internacionalment en el camp de les arts i de l’escultura. Un patrimoni que hem sabut conservar i difondre quan encara no era gaire habitual fer-ho”. Va comentar que el museu és una “part essencial de la història de Terrassa, del tèxtil i del desenvolupament tecnològic” i per això s’ha reinventat segons les exigències “de la societat, del país i del món”.

L’exposició Retalls d’ahir i d’avui se centra en el col·leccionisme, el Modernisme, la moda i la tecnologia. Solsona ha comentat que “al·ludeix a la mirada futura amb perspectiva i la vinculació amb el present”. S’ha creat amb peces del fons del museu i peces d’empreses tèxtils col·laboradores.

El CDMT serà gratuït els diumenges de 10h a 14h, excepte els dies festius i el mes d’agost, i els dies laborables es podrà visitar demanant cita prèvia.

Switch to mobile version