Autor Economia
20 Febrer 2014 a 15:30

La Cambra de Terrassa acull el projecte “Respons” per dissenyar una formació innovadora per als sectors d’hoteleria i restauració

Es definirà un pla estratègic i transnacional

Logo Respons

En el marc del pla europeu Respons, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha donat llum verda a la primera fase del projecte per determinar els nous perfils que demanda l’hoteleria i la restauració. El projecte compta amb la participació activa d’empresaris del sector a Catalunya, i té com a objectiu definir un pla estratègic de continguts formatius i curriculars en l’àmbit de la gestió orientats a professionals del sector.

La primera fase del projecte consisteix a identificar les carències que pugui presentar el sector per establir les accions formatives que contribueixin a millorar el pla empresarial. En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Terrassa està realitzant una campanya informativa per donar a conèixer el projecte entre els col·lectius empresarials implicats i fomentar la participació de gestors d’hotels o restaurants i càterings.

La Cambra de Comerç i Indústria de Dobrich, Bulgària, lidera el projecte, amb la participació de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa; PD Project Development de Dobrich; Constanta Chamber of Commerce, Industry, Shipping, Agriculture, a Romania; Groupement d’intérêt Public Académie d’Aix-Marseille- Aix-en Provence, a França; Foundation for Promotion of Entrepreneurship de Lodz, a Polònia; CIAPE – Centro Italiano per l’Apprendimento Permanente de Roma, a Itàlia; Euproma GmbH & Co KG de Haar, a Alemanya; i Programme Francophone d’Hôtellerie et Restauration de la NUB de Sofia, a Bulgària.

La implicació activa dels empresaris del sector a través d’un qüestionari específic permetrà definir les necessitats comunes que requereix el sector pel que fa a termes seguretat i pràctiques sostenibles. Es definiran també les necessitats de coneixements, habilitats i competències perquè les ofertes formatives de cada nacionalitat satisfacin les necessitats identificades.

Segons la Cambra de Terrassa, aquest projecte contribuirà a donar suport a un sector que en aquests moments està afrontant un moment crític en el qual la tendència es tradueix en una creixent demanda de qualitat per part dels turistes, així com de serveis turístics més variats i atractius. El projecte Respons compta amb el suport de la Comissió Europea i té una durada de dos anys. Es tracta d’un dels 17 projectes europeus en què participa la Cambra de Comerç de Terrassa per promoure eines de qualitat en l’àmbit de la mobilitat, les pràctiques professionals i en la formació empresarial.

Switch to mobile version