Autor Societat
16 Febrer 2014 a 10:00

La Comissió de Protecció Civil de Catalunya homologa 29 nous plans d’emergència municipals

A més de 47 Plans d’Autoprotecció

protecció civil

Imatge del web de Protecció Civil

El director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich, va presidir la Comissió Permanent de Protecció Civil de Catalunya, en què es van homologar 29 plans locals de Protecció Civil. D’aquests, 22 són nous, 4 són revisions de plans existents i 3 actualitzacions. A més, es van rectificar 47 Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions municipals, hospitals, residències, universitats, esdeveniments i empreses privades.

A més de Jordi Aurich, va assistir a la reunió el delegat territorial del Govern a Tarragona, Joaquim Nin; el director general del SEM, Francesc Bonet; el director general de Carreteres, Xavier Flores; el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín; i representants de CAT112, Bombers de la Generalitat, Agència Catalana de l’Aigua, Servei Meteorològic de Catalunya, Federació de Municipis i de l’Associació de Municipis i Delegación del Gobierno.

La Comissió Plenària de Protecció Civil va aprovar l’homologació de 29 plans locals orientats a la prevenció d’inundacions, d’incendis forestals i de riscs en nevades, sismes i inundacions, així com Plans Específics Municipals, Plans Bàsics d’Emergències Municipals i de Transport de mercaderies perilloses.

Els PEM consisteixen en plans específics de cada municipi corresponents a les Festes Majors, carnestoltes, correfocs, i altres celebracions, fires o activitats de gran afluència pública. Dels plans homologats, 9 corresponen a Barcelona, 10 a Catalunya Central, 9 a Tarragona i 1 a les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, els Plans d’Autoprotecció (PAU) homologats són: 24 a Barcelona; 7 a Girona; 4 a Terres de l’Ebre; 7 a Tarragona; 2 a Lleida; 1 a la Catalunya Central i 1 a l’Alt Pirineu i Aran. L’objectiu dels PAU és garantir l’aplicació de mesures d’autoprotecció en les entitats, empreses i organismes que organitzen activitats que poden causar situacions de risc col·lectiu, així com els centres, públics i privats, que poden resultar afectats per situacions d’aquest caràcter.

Switch to mobile version