Autor Societat
3 Febrer 2014 a 17:00

L’Ajuntament de Rubí insta a la Generalitat a augmentar el personal en el Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal

Pretén que es garanteixin els recursos i el personal necessari

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

El Ple municipal de Rubí va aprovar per unanimitat, el passat dijous, una moció en què es demana a la Generalitat que compleixi la normativa al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal. D’aquesta manera, es pretén que el Govern català incrementi la dotació de personal que dóna servei en aquesta instal·lació per tal de garantir que hi haurà sempre un mínim de cinc efectius a cada guàrdia. A més, també es reclama que es doti el parc dels recursos materials i formatius necessaris per donar continuïtat al servei que s’ha prestat fins ara.

El text apunta que el Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal cobreix una població de més de 170.000 habitants entre els tres municipis. Els problemes sorgeixen ja que actualment la instal·lació no compleix la normativa perquè en tres dels quatre torns només compta amb set bombers, quan el mínim d’efectius exigits són vuit. A més, a causa de les retallades, una mitjana de deu dies al mes només hi ha quatre efectius per cobrir les guàrdies, en comptes dels cinc que fixa la normativa. La moció també denuncia que des de l’any 2009 no s’ha contractat cap bomber nou al cos, i que no es cobreixen jubilacions ni baixes.

La moció també remarca que el parc situat a Rubí és un dels pocs de tot Catalunya que disposa d’un vehicle d’actuació en accidents amb risc químic, i que aquesta unitat necessita un mínim de cinc bombers per al seu servei. És per això, que l’Ajuntament de Rubí considera que la situació del cos pot comportar un perill per als mateixos bombers, així com també pot afectar negativament sobre l’efectivitat del servei que presten.

Switch to mobile version