Autor Societat
12 Febrer 2014 a 18:00

L’Ajuntament de Terrassa demana a l’ACA que dugui a terme serveis de manteniment i neteja a les rieres de la ciutat

Són prioritàries les accions a la Riera del Palau i la de Les Arenes

Imatge del web Consum.cat

Imatge del web Consum.cat

Des de l’Ajuntament de Terrassa es reclama a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que es realitzin les tasques de manteniment i neteja de les rieres, tal com preveu el compliment de les obligacions i competències de l’organisme, respecte de la Generalitat.

L’any passat no es va fer cap actuació, i enguany no en tenen cap de prevista. Per això, l’Ajuntament demana que es valori l’estat de les rieres i s’incloguin les accions necessàries al Programa de manteniment i conservació de lleres.

En l’informe preliminar fet pel Consistori i reemès a l’ACA s’indica que la situació és prioritària a la riera de Palau per enretirar terres i arbres de la zona de Can Boada, i a la riera de Les Arenes per aclarir els arbres i la vegetació per garantir el correcte funcionament hidràulic. A més, hi ha pendents altres accions que demana l’Ajuntament des de fa anys com ara la retirada selectiva de vegetació al torrent Mitger, la neteja de vegetació als punts de La Maurina, La Cogullada, Palau i Nord i Can Guitart de la Riera del Palau i la retirada de vegetació a la part final del torrent de Vallparadís.

Des de l’any 2009 s’ha fet una intervenció per part de l’ACA a la ciutat i una neteja de vegetació i retirada dels sediments acumulats a la Riera del Palau l’any 2012. Amb aquesta darrera acció no es va aconseguir recuperar el màxim de capacitat hidràulica, així que l’Ajuntament va demanar-ne una acció complementària, la qual no va ser atesa.

El març de 2013 l’Ajuntament va presentar un requeriment oficial a l’agència per finalitzar els treballs que s’havien decretat com a prioritaris l’anterior any, però al maig l’organisme va desestimar la petició. Amb tot, el Consistori va interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona el juliol passat. Actualment, està en tràmit i es calcula que tardarà uns mesos en resoldre’s.

Switch to mobile version