Autor Societat
21 Febrer 2014 a 17:45

L’Ajuntament de Terrassa rep el Premi CNIS 2014 pel projecte Govern Obert

Ha quedat finalista en dues altres categories

trasparència ajuntament

Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, va recollir ahir el Premi CNIS 2014 que han atorgat a l’Ajuntament pel projecte Govern Obert amb la creació dels portals Open Data i de Transparència. Els premis s’han entregat a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre de Madrid. Es van convocar en el marc del IV Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat que es va fer els 19 i 20 de febrer.

D’altra banda, el consistori terrassenc també ha quedat finalista en dues altres categories: Premi a Millor Proposta Smart Cities en Administració pública pel projecte Energia intel·ligent a Terrassa: altres formes de finançar projectes  i el Premi a Millor proposta de col·laboració públic-privada en qualsevol dels àmbits relacionats amb l’Administració Pública Electrònica pel projecte Guia d’auditoria de l’esquema nacional d’interoperabilitat en l’àmbit local. Els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i Paterna es presentaven conjuntament amb el de Terrassa en aquesta última proposta.

Ballart ha valorat el reconeixement com “una mostra que estem treballant en el camí correcte i que la transparència és una de les prioritats del nostre Ajuntament” i ha afegit que “iniciatives com aquesta ens han de permetre recuperar la confiança dels ciutadans i les ciutadanes i, sobretot, reivindicar que els governs són i només poden ser de la ciutadania, de ningú més. És per això que continuarem amb el compromís d’una gestió transparent de la informació, generant confiança i posant les dades al servei de la societat, que és a qui pertanyen”.

Open Data posa a disposició dels ciutadans moltes de les dades que gestiona l’Ajuntament. Qualsevol ciutadà o ciutadana pot analitzar, redistribuir i reutilitzar les dades per tal que l’Administració Pública guanyi en transparència i fomenti la generació de riquesa amb la gestió intel·ligent dels recursos.

El portal de Transparència facilita l’accés als ciutadans a la informació pública. Hi ha dades econòmiques com l’estat d’execució mensual del pressupost municipal, ingressos i despeses, entre d’altres. A més, hi ha informació sobre els càrrecs electes i els indicadors de qualitat de ciutat i transparència de l’Ajuntament.

En motiu del congrés s’han guardonat diferents projectes de les institucions públiques, de l’Administració General de l’Estat, de les diputacions i d’ajuntaments. S’han analitzat diferents temes com l’aplicació dels Esquemes Nacionals d’Interoperabilitat i Seguretat en les institucions i entitats públiques, les ciutats intel·ligents, la col·laboració públic-privada i els desenvolupaments en el núvol d’internet.

La participació al congrés ha estat bona, amb més de 70 ponents i jornades d’anàlisi sobre administració electrònica i interoperabilitat.

Switch to mobile version