Autor Societat
6 Febrer 2014 a 11:00

L’alcalde de Terrassa felicita Eulàlia Grau i Jaume Cabré per haver rebut els Premis Ciutat de Barcelona

Grau en la categoria d’Arts Visual i Cabré per la Projecció Internacional

Imatge d'arxiu

Jordi Ballart // Imatge d’arxiu

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha volgut donar l’enhorabona a l’artista local, Eulàlia Grau, i al barceloní vinculat a Terrassa des del 1978, Jaume Cabré, per haver rebut els Premis Ciutat de Barcelona, la primera en la categoria d’Arts Visuals, i el segon a la Projecció Internacional.

Ballart els ha felicitat i ha agraït que “s’hagi reconegut l’excel·lent trajectòria de dues persones, molt vinculades al món cultural i artístic de la ciutat i que han destacat de manera extraordinària en els seus àmbits professionals”. L’alcalde ha afegit que els guardons “posen en valor el dinamisme i la vitalitat cultural de Terrassa, que queda patent a través de les seves entitats, del seu teixit social i de moltes personalitats de la talla d’Eulàlia Grau i Jaume Cabré”.

Eulàlia Grau va néixer l’any 1946 a Terrassa, i és una de les artistes més significatives durant el període de la dictadura a la primera transició, posant de manifest la manipulació de la imatge i la discriminació de la dona. També ha denunciat l’abús de poder i la corrupció, així com la manipulació social, utilitzant el collage i el fotomuntatge.

D’altra banda, Jaume Cabré va néixer a Barcelona l’any 1947 però es va vincular amb Terrassa començant a treballar a l’Institut Can Jofresa. A més, la seva novel·la La teranyina té clares referències a la ciutat vallesana. Ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona de Projecció Internacional per Jo confesso, traduïda a l’alemany, italià, polonès, francès, danès, neerlandès, xinès, anglès i turc. Se li ha atorgat el premi per, segons ha assenyalat el jurat, “l’extraordinari impacte internacional de la novel·la i, més concretament, per les traduccions al francès, al neerlandès i al polonès publicades el 2013, amb les quals ha obtingut un gran èxit de vendes i el reconeixement de la crítica, que n’ha elogiat de manera unànime l’ambició i la dimensió europea“.

Switch to mobile version