Autor Cultura
6 Febrer 2014 a 12:30

L’Ateneu Municipal de Rubí organitzarà un cinefòrum i una exposició sobre l’Amazònia equatoriana

La jornada es farà el divendres 7 de febrer

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

L’Ateneu Municipal de Rubí acollirà demà divendres, 7 de febrer, una sessió de cinefòrum amb el documental Redes de dignidad i la inauguració de l’exposició Amazònia equatoriana: Paradís verd, futur negre?, organitzada per l’Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres.

Redes de dignidad és un documental que recull el testimoni dels pobles indígenes, les comunitats camperoles i els membres d’Enginyeria sense Fronteres que viuen en una zona d’extracció hidrocarburífera a la província d’Orellana, a l’Amazònia equatoriana. D’aquesta manera, la pel·lícula mostra les conseqüències socials, culturals, ambientals i de salut que provoquen les companyies petroleres transnacionals i l’estatal Petroproducción. A més, també apareixen l’organització, les accions jurídiques i el moviment ciutadà que reclamen el dret a una vida digna.

Un cop projectat l’audiovisual, s’inaugurarà l’exposició Amazònia equatoriana: Paradís verd, futur negre?, que es podrà visitar fins al 4 de març a l’Ateneu. L’espai està format per recull fotogràfic fet per estudiants i professionals col·laboradors de l’ONG durant una estada a l’Equador. Així doncs, les imatges mostren la realitat social d’aquest país, amb la seva gran biodiversitat, cultura i recursos naturals, però que al mateix temps depèn d’un model econòmic que destrueix tota aquesta riquesa. A part de l’exposició, també es prepararà un col·loqui amb els assistents, moderat per membres d’Enginyeria sense Fronteres.

Switch to mobile version