Autor Economia
14 Febrer 2014 a 16:30

Pere Torres: “Catalunya és i serà una de les regions industrials més importants d’Europa”

Conferència celebrada ahir al matí a Cambra de Comerç

Imatge de la reunió-conferència //Imatge cedida per CECOT

Imatge de la reunió-conferència //Imatge cedida per cambra de Comerç

El Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres, es va reunir ahir al matí amb el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Marià Galí, acompanyats del col·lectiu empresarial de la ciutat i el seu voltant.

Torres ha Afirmat que “Catalunya és i serà una de les regions industrials més importants d’Europa. Catalunya se situa en un percentatge d’industrialització d’un 19%, molt a prop de la mitjana europea objectiu per l’any 2020, que és d’un 20%”.

En un futur, el secretari ha admès la possibilitat que Catalunya arribi a assolir un 25-30% d’industrialització. També ha apuntat que si sumem a la indústria les activitats de serveis que hi està directament vinculada, “l’activitat industrial en sentit estricte té un pes en l’economia del 50%”.

Apuntalar l’exportació, convertir el coneixement en activitat econòmica i industrial i augmentar el pes de les activitats de valor afegit són alguns dels reptes que té Catalunya com a país. També ha assenyalat la importància d’incrementar el valor afegit del sector dels serveis, que actualment és el gran sector econòmic de Catalunya, així com la necessitat d’augmentar l’emprenedoria. Així mateix, Torres ha afirmat que Catalunya compta amb una política industrial pròpia.

Switch to mobile version