Autor Economia
14 Febrer 2014 a 13:30

Polèmica per uns terrenys a Cerdanyola del Vallès

L’Ajuntament de Cerdanyola demana explicacions a la Generalitat de Catalunya

Centre direccional

L’Ajuntament ha demanat explicacions a la Generalitat de Catalunya a través del Consorci del Centre Direccional perquè considera intolerable l’anunci publicat al web d’Engel & Völkers AG. Aquesta empresa de gestió d’immobles anuncia a la seva web la venda d’una parcela de 88.500 m2 de sol i 217.250 m2 edificables per a ús comercial a Cerdanyola del Vallès. L’anunci ha estat retirat per l’empresa tant del seu web com del web d’Habitaclia on també s’havia publicitat.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ja va presentar al·legacions després de l’aprovació inicial del Pla Director del Centre Direccional que recollien la voluntat de mantenir l’essència del Centre Direccional que no és altra que recerca, tecnologia i ciència. En aquest sentit no es volen canvis d’orientació en el model econòmic i de desenvolupament de la zona amb l’objectiu de permetre la implantació d’usos diversos i cercar sinèrgies positives amb el teixit comercial existent i d’aquesta manera  reactivar l’economia local i comarcal.

Aquest fet ha estat una sorpresa desagradable per l’Ajuntament de Cerdanyola que vol saber qui ha pres aquesta decisó ja que qualsevol procés de comercialització ha d’estar sotmès a concurrència pública i el Consorci del Centre Direccional no ha aprovat cap procés concursal.

D’altra banda, i en el mateix sentit, hi ha informacions que apunten que el Grup australià Westfield vol obrir un gran complex comercial al Vallès Occidental.  Amb un valor bursàtil de més de 14.000 milions d’euros el grup ha mostrat a la Generalitat el seu interès per instal·lar un gran centre comercial a la comarca.

Aquesta operació s’uniria als projectes de BCN World i l’outlet de Neinver a Viladecans.

Switch to mobile version