Autor Economia
14 Febrer 2014 a 12:00

Embamat, cas d’èxit empresarial

80 anys de trajectòria

embamat

Imatge cedida per Embamat

El passat 7 de febrer Artur Mas va ser present a la inauguració de les noves instal·lacions de l’empresa Embamat de Terrassa, juntament amb Jordi Ballart, alcalde de la ciutat, Josep Àngel Saiz, bisbe de Terrassa i una àmplia representació política i institucional. La inauguració va coincidir amb la celebració del 80è aniversari de l’empresa. L’acte es va realitzar en les pròpies instal·lacions i va tenir molt èxit.

Embamat va néixer l’any 1934 com un negoci familiar que mica en mica va anar creixent fins arribar al model d’empresa que és actualment. Embamat disposa de 3 emplaçaments, 60 treballadors i uns 600 col·laboradors. Les noves instal·lacions, de 15.00m2 estan situades al polígon industrial Can Petit i estan equipades amb noves tecnologies per optimitzar la producció.

L’empresa disposa de tres plantes: la de Terrassa, la central, dedicada a la fabricació d’embalatge rígid i semi rígid, la comercialització de materials i productes; la de Sant Esteve de Sesrovires, la qual es dedica al packing i al picking a tercers i la de Selva del Camp que ofereix els serveis outsourcing d’embalatge in situ.

Embamat té tres línies d’actuació: és proveïdor logístic d’embalatge de grans projectes, com ara trasllat de màquines i béns d’equip o l’externalització del procés d’embalatge i distribució de comandes; a més ofereix assessorament en outsourcing aplicat a l’embalatge; i en quan als productes Embmat ofereix solucions en funció de les necessitats a través d’un dels estocs més grans del mercat amb enviaments nacionals d’entre 24 i 48 hores.

La companyia s’encarrega de solucionar qualsevol necessitat relacionada amb l’embalatge, des del propi disseny fins el packing i picking a tercers. Comercialitzen tot tipus de productes i serveis d’embalatge: industrial, embalatges tècnics de llarga durada, palets, envasos, bidons i contenidors, protecció, farcit i embuatat, cintes adhesives, precintes i etiquetes, film, plàstics i bosses, fleixat i fixació, cartró, paper, mobiliari, higiene i manutenció, i finalment màquines d’embalatge. El Picking i packing a tercers el fan de manera total o parcial, temporal o en la creació d’una nova empresa. D’aquesta manera, només intervé un locutor, es rentabilitza el servei passant els costos fixes a variables i s’optimitza el cicle de subministraments.

La xifra de negocis del grup Embamat  al 2012 va ser de 13,5M €. Actualment compta amb més de 2.000 referències a la cartera de productes i més de 1.500 empreses aposten per ells.

Switch to mobile version