Autor Cultura
6 Febrer 2014 a 13:00

Terrassa celebra el Mes de la Pau amb activitats a les biblioteques

El programa difon la solidaritat i el respecte als drets humans

colom de la pau

Imatge del web Wikimedia Commons

Terrassa prepara aquest febrer la celebració del Mes de la Pau des de la regidoria de Solidaritat i Cooperació amb la col·laboració de la BCT Xarxa. El programa es composa a partir d’exposicions, tallers infantils, una hora del conte i una conferència que es realitzaran amb la intenció de sensibilitzar el públic de les biblioteques i difondre els valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

El cicle s’inicia amb l’exposició La pau es pot construir després de la guerra, que acull la biblioteca BD2 (associada a la UNESCO) des del 4 de febrer, promoguda per l’associació Una oportunidad como los demás. El tret de sortida institucional serà el dilluns 10 de febrer a partir de les 18h, amb la conferència Per què i com construir la pau actualment: la tasca de les ciutats i la ciutadania, que es realitzarà a la BD6 de la mà de Rafael Grasa, president de l’Institut Català Internacional per la Pau.

 A més, el mateix dia 10, s’instal·larà a la resta de biblioteques de la ciutat l’exposició Drets humans, encara?, composta per 46 obres de grans mestres de l’humor gràfic que parlen dels drets humans des d’una perspectiva irònica. Aquesta mostra la promou el Consejo General de la Abogacía Española amb la col·laboració de l’Instituto Quevedo del Humor i es dividirà entre la BCT, la BD3, la BD4, la BD5 i la BD6, de tal manera que caldrà fer una ruta per totes aquestes biblioteques per veure tots els cartells.

La programació es complementarà amb diversos tallers i hores del conte, així com una guia de lectura amb propostes sobre aquesta temàtica

Switch to mobile version