Autor Cultura
13 Març 2014 a 15:00

“Collage de Records”, iniciativa de psicoteràpia artística impulsada per Irene Pérez

Fomenta el record de moments positius

Museu Tèxtil de Terrassa

Museu Tèxtil de Terrassa // Sergi Colomer

Collage de records és una iniciativa de psicoteràpia, a través de l’expressió artística, impulsada per Roser López i Irene Pérez, en col·laboració amb l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil. Es tracta d’una experiència que intenta fomentar en els pacients la memòria de moments positius, i expressar-los a través de la creació artística.

Aquesta serà la segona edició del projecte. L’any passat es van constituir tres grups de treball, i el bon funcionament d’aquella edició ha motivat la pròrroga de l’acord entre les dues entitats i Irene Pérez per tornar a repetir aquest any.

Les trobades estan formades per cicles de tres sessions: la primera de presentació, i dues de taller, l’última de conclusió. Els participants escolliran un record personal per treballar-lo després en forma de brocat. Tindran el suport en tot moment tant d’Irene Pérez com del personal tècnic de CDMT i Mútua.

Amb els treballs individuals, es muntarà un collage col·lectiu de cada grup, que seran exposats al CDMT en una mostra oberta a tothom durant dos mesos, des del 13 de març (data de la inauguració, a les 17h) fins al 18 de maig (coincidint amb la Diada dels museus). Després es presentaran a la Unitat de Subaguts de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

Hi hauran dues visites guiades a l’exposició al CDMT, a càrrec d’Irene Pérez, el 27 d’abril i el 18 de maig.

 

Switch to mobile version