Autor Economia
9 Març 2014 a 10:00

El Grup Carinsa crea el primer embolcall vegetal per embotits

Un sistema pioner que resulta més higiènic i menys costós que el tradicional

Jaume Prat, director tècnic de la divisió cárnica Paymsa

Jaume Prat, director tècnic de la divisió cárnica Paymsa // Imatge cedida per la Cambra de Sabadell

El Grup Carinsa, a través de la seva empresa Paymsa, ha creat el primer embolcall vegetal per embotits curats, després de més de tres anys de recerca en el seu departament de I+D+i.

Aquest nou sistema, pioner en el seu gènere, permet i contribueix a millorar la qualitat alimentària dels embotits i facilita la creació de nous productes amb la incorporació d’altres aromes i ingredients en els mateixos embolcalls. A més, aquesta nova cobertura vegetal resulta més higiènica que la tradicional i el seu ús suposa una reducció de costos per a les empreses del sector.

Tal com ha manifestat el Director Tècnic de la Divisió Càrnica del Grup Carinsa, Jaume Prat,creiem que es tracta d’un avanç molt important i altament nou. La seva aplicació comporta múltiples aspectes positius, no solament per al fabricant, sinó també per al consumidor”.

Aquest nou embolcall, que ha resultat exitós després de les múltiples proves preliminars a les que s’ha sotmès, ha rebut  l’interès per part de molts fabricants del sector s’han preocupat per conèixer aquesta nova tecnologia i les seves característiques pel que fa a la seva implantació en la producció.

Paymsa, ha realitzat el projecte en col·laboració amb una de les millors empreses d’alimentació d’Europa i amb el suport de l’Agència de la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya i Fons Tecnològics pertanyents a Fons FEDER de la U.E.

 El Grup Carinsa (Sant Quirze del Vallès), es dedica a la fabricació d’aromes per al sector alimentari i fragàncies per a productes de neteja i cosmètica. Actualment opera en 30 països d’arreu del món. Té previst invertir 4 milions d’euros per incorporar al sistema de fabricació, actius i maquinària, ja que els permetrà obtenir aromes i fragàncies de primera generació.

Switch to mobile version