Autor Política
12 Març 2014 a 16:30

El Grup Municipal del Partit Popular de Terrassa exigeix la reducció de l’entramat societari municipal

Per reduir costos innecessaris

Imatge cedida pel Partit Popular de Terrassa

Imatge cedida pel Partit Popular de Terrassa

El Grup Municipal del Partit Popular de Terrassa reclama la reducció de l’entramat societari municipal com a mesura de polítiques d’austeritat municipal i de disminució de despeses prescindibles. Denuncien l’alt cost que té l’entramat societari per la ciutat, i entenen que és inassumible i innecessari, a més d’estar integrat per algunes societats a les que cada any s’han de destinar milions d’euros del pressupost de l’Ajuntament, amb un impacte econòmic negatiu. Seria el cas de les dificultats econòmiques de l’empresa municipal Somuhatesa, que posen en dubte la seva viabilitat.

El grup municipal ja va presentar una proposta de resolució al ple ordinari de l’Ajuntament de Terrassa celebrat el 2012, sol·licitant la reducció de l’entramat societari municipal amb l’objectiu d’estalviar costos i poder adreçar els recursos a millorar i reforçar les polítiques i els serveis socials que es gestionen des de l’Ajuntament de Terrassa. La proposta no va progresar degut al vot en contra dels grups polítics que integren l’equip de govern, el bipartit municipal d’esquerres (PSC; ICV-EUiA).

A més, es va portar a terme una esmena a la Proposta de Resolució presentada per l’equip de govern al primer Ple Extraordinari, proposant la reducció en aquest any 2014 de l’esmentat entramat societari, esmena que va ser acceptada parcialment acordant “elaborar i concretar, en el termini de 2 mesos, un pla d’actuació que permeti donar l’impuls definitiu, al llarg de 2014, al procés de reestructuració societària municipal”.

Passats més dels dos mesos establerts des de la celebració del Ple Extraordinari sobre l’estat de la ciutat, l’entramat societari municipal no s’ha vist reduït. El grup municipal denuncia la passivitat de l’equip de govern i la manca de compromís en l’execució d’acords. El Partit Popular també ha avançat que s’ha valorat materialitzar properament la renúncia d’un dels membres del Grup Municipal al càrrec de conseller d’una altra societat municipal.

Switch to mobile version