Autor Política
26 Març 2014 a 18:00

El PP fa efectiva la seva renúncia del consell d’administració de Patrimoni Municipal de Terrassa

Gabriel Turmo, Angeles Peinado i Alejandro Rodríguez

Gabriel Turmo, Angeles Peinado i Alejandro Rodríguez // Foto: Toni Garcia

El PP de Terrassa ha realitzat aquest matí una roda de premsa per anunciar la seva decisió d’abandonar el consell d’administració de la Societat de Patrimoni. Tot i la resposta de l’Ajuntament lamentant la decisió, el portaveu del Grup Municipal, Gabriel Turmo,  ha reafirmat la seva voluntat: “vam enviar un comunicat per denunciar políticament la passivitat que hi havia per part de l’equip de govern a l’hora d’assumir els compromisos respecte a l’inici del treball per assolir una reducció de l’entramat societari municipal”.

Davant la no posada en marxa de compromisos en aquesta direcció, i amb un informe elaborat per l’Ajuntament encara insuficient per als requisits dels populars, que segons Turmo té un cost que la societat no es pot permetre, s’ha decidit efectuar la decisió d’abandonar el consell d’administració sent efectiva des del darrer consell. També ha denunciat el cost que suposa per l’Ajuntament l’entramat societari i l’impacte que això suposa: “En aquest moment el que s’ha produït és la renúncia de l’Angeles Peinado, consellera fins ara en representació del Grup Municipal del Partit Popular en la societat municipal Patrimoni Municipal de Terrassa” i que arriba prop d’un desprès de la renúncia de Turmo de Somuhatesa Terrassa.

Angeles Peinado ha explicat els motius de la renuncia, que va ser efectiva durant el darrer consell d’administració. Peinado ha explicat que en el cas de Patrimoni Municipal de Terrassa hi ha d’altres factors a més del de la necessitat de reestructurar l’entramat d’empreses municipals: “Per una banda no estàvem conformes en com es porten a terme els consells d’administració. No tots els consellers que formen part del consell prenen les decisions o són coneixedors del que es fa o es firma la societat abans que es prenguin. No formen part de la decisió”. La regidora s’ha queixat que es troben amb les decisions preses i quan ja s’han publicat convertint moltes reunions en simples tràmits d’informació o d’avís, com per exemple el contracte firmat el juny de 2011 a pocs dies que la regidora entrés dins del consell d’administració: “Quan entro a Patrimoni ja existia aquest contracte, del qual no s’havia donat notícia. Aquest contracte no existeix”…”No és fins l’any següent, quan anem a abordar la formulació de comptes de l’exercici anterior quan per una redacció que s’han d’assumir i jo pregunto”. La regidora no entén, per la formulació de l’empresa, que només és propietari d’un edifici on no hi ha personal necessari, tingui despeses d’explotació ja que aquesta només s’ha d’encarregar de llogar l’espai a empreses. Peinado ha examinat el contracte i ha assegurat que “per una banda rebaixa la renta que tenia pacta d’una manera absolutament escandalosa. Per una altra part s’estableix d’un pagament per part de Patrimoni a PAC que es fonamenta en dos conceptes; una devolució de les inversions que ha fet PAC als terrenys, cosa que no té sentit tenint en consideració al text que s’havia compromès al primer contracte i, per altra banda, assumeix una sèrie de despeses que no entenem massa bé la raó. Estem parlant de seguretat, o d’il·luminació etc”… “Entenem que no hi ha cap despesa o ninguna de les despeses que li computen no tenen res a veure de l’ús que pot Patrimoni fer d’aquests edificis”.

El PP defensa que les despeses computades són totalment irracionals per la naturalesa dels mateixos i que es troben reflectits. Actualment s’està revisant el pressupost de l’any passat i la sorpresa és que, tot i posar objeccions ja fa 12 mesos per aquest motiu, els populars s’han trobat en la mateixa situació: “Es torna a produir exactament la mateix situació. Ens surten amb un nou contracte signat el 30 de desembre del 2011 que no ens havien entregat”.

“No se’ns ha fet partícips d’aquesta nova pròrroga o del que sigui. No se’ns ha fet partícips de les decisions en cap moment. Ni abans ni desprès. Entenem que aquesta manera de funcionar en la que no  tots els membres del consell d’administració  tenim la mateixa documentació” fan “molt difícil estar en un consell d’administració quan les responsabilitats que tenim com a membres són exactament les mateixes que les de la resta”. La regidora ha explicat que és la manera i les formes del consell d’administració i per l’altre la inconformitat de com s’està duent a terme la direcció de l’empresa i la negociació del contracte han estat els motius pels que el PP deixi el consell d’administració.

Switch to mobile version