Autor Política
7 Març 2014 a 10:30

El PSC de Terrassa portarà una moció contra l’homofòbia al proper ple municipal

Proposen desenvolupar un ‘Pacte local contra l’homofòbia i la transfòbia’

psc logo

El grup municipal del PSC de Terrassa presentarà en el proper ple una proposta en la que demanarà que el consistori doni suport a la Proposició de Llei de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, les lesbofòbia i la Transfòbia, presentada al Parlament de Catalunya i aprovada pel Consell Nacional LGTB. Al mateix temps, els socialistes també proposaran desenvolupar un Pacte local contra l’homofòbia i la transfòbia.

El motiu de la presentació d’aquesta moció per part dels socialistes és que tot i que s’han fet molts passos per assolir la igualtat formal, consideren que encara queda molta feina per fer. De fet, la regidora de Ciutadania i Drets Civils, Lluïsa Melgares, ha manifestat que “cal que seguim treballant per assolir la igualtat real, hem d’anar més enllà de les lleis i impulsar accions transversals des del sistema educatiu, els mitjans de comunicació, les administracions i la societat civil per seguir avançant cap a una societat inclusiva que accepti la diferència”.

En la seva proposta, els socialistes demanen que la ciutat de Terrassa es declari “respectuosa amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual”. Segons Melgares: “el nostre país ha fet molts passos endavant cap a una igualtat efectiva, un bon exemple és la Llei del matrimoni homosexual o la llei d’identitat de gènere aprovada l’any 2007, que avançava en la lluita contra les discriminacions que pateixen les persones transsexuals”. La regidora del PSC també ha assegurat que “tot i així les desigualtats no han quedat eradicades totalment i cal alertar d’alguns sector i de certes polítiques de dretes que pretenen fer-nos tornar enrere en drets i llibertats civils”.

D’altra banda, amb aquesta moció el grup socialista vol donar a conèixer que encara avui, arreu del món existeixen una vuitantena de països que criminalitzen l’homosexualitat i condemnen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó; en vuit d’aquests fins i tot amb la pena de mort. En aquest sentit, des del PSC creuen que “és molt important fer actuacions en l’àmbit educatiu ja que si bé, progressivament es perceben discursos de major integració i respecte cap a la diversitat sexual, els estudis demostren que en els darrers anys les pràctiques i actituds discriminatòries han anat en augment; que aquestes es multipliquen com més petits són els municipis i que, molt sovint, resten invisibles per por al rebuig en el mateix entorn familiar de les víctimes”.

Finalment, des del PSC terrassenc també es vol crear en un espai visible del lloc web municipal un enllaç a la pàgina de l’Observatori contra l’Homofòbia destinada a la denúncia d’agressions de caire homofòbic i transfòbic.

Switch to mobile version