Autor Entitats
26 Març 2014 a 17:45

Entitats del districte 5 organitzen activitats solidàries amb els beneficis destinats a El Rebost

Del 28 de març al 5 d’abril

Cartell de La Primavera Porta Art Solidari al Districte 5

Cartell de La Primavera Porta Art Solidari al Districte 5

Les entitats del Districte 5 han organitzat diferents activitats solidàries per recaptar fons i aliments per a El Rebost. La venda d’obres d’art, un col·loqui sobre economia social i una matinal a la Plaça Roca permetran recaptar fons per a l’entitat de distribució d’aliments. Les activitats s’agrupen sota el títol del programa La primavera porta Art solidari.

L’organització del programa d’activitats l’ha dut a terme la Comissió de lluita contra l’exclusió social del Consell Municipal del Districte 5, a més de comptar amb la col·laboració del Servei de Participació Ciutadana i Equipaments Cívics.

L’exposició d’art s’inaugurarà aquest divendres, 28 de març, i comptarà amb les actuacions dels Amics de l’Òpera i la Sarsuela de Terrassa, a més del poeta Oriol Estripaboires del col·lectiu Deus ex Machine. Les obres es podran veure fins el 12 d’abril al Centre Avel·lí Estrenjer. Per la creació de les peces i el muntatge de l’exposició hi participaran entitats del districte 5 i persones relacionades amb el món de l’art.

El dijous, 3 d’abril, serà el torn del col·loqui L’economia social com alternativa per sortir de la crisi  en el qual es donaran a conèixer experiències recents d’emprenedoria amb un benefici social al seu plantejament. Les entitats convidades al col·loqui són: Fiare Terrassa, banca ètica, Alternativa 3, cooperativa de productes ecològics de comerç just i el Restaurant La Trobada, una proposta social de restauració de l’entitat ALEI.

El dia 5 d’abril, i com a colofó del programa, l’exposició i la recollida d’aliments es traslladaran a la plaça de Can Roca. Es farà una xocolatada, actuacions de les entitats i tallers infantils, un dels quals consistirà en personalitzar els punts de llibre que s’han editat per a l’ocasió, els quals es posaran a la venda per un mòdic preu. S’instal·larà un espai per poder fer donacions d’aliments com ara conserves de peix (sardines i tonyina), oli, sucre, farina i cereals d’esmorzar, els productes que més falta fan.

Les entitats que hi participen són: Alternativa 3, Amics del Centre Parroquial Santa Creu, Artist@s a títol particular, ASERT, Associació Amics de l’Òpera i la Sarsuela de Terrassa, AVAN, AVV de Torrent d’en Pere Parres,AVV Pla del Bon Aire, AVV Poble Nou-Zona Esportiva, AVV Sant Pere, Club Gent Gran Districte 5, El Rebost, Escola Anna Murià, Esplai del Pla del Bon Aire, Esplai La Fera de Poble Nou, Fiare-Terrassa, FUPAR, Grup de Bruixes i Diables (Can Boada) Grup de Dones de Can Boada, Grup de pintura del Casal de Sant Pere, Grup de teatre Elen-co, ‘Oriol Estripaboires’, Programa Jugar i Llegir (del casal cívic del Pla de Bon Aire) Servei de Participació Ciutadana i Equipaments Cívics. A títol individual, els artistes que hi participaran són Montserrat Merino, Amèlia Estrada i Carmen Latre.

Switch to mobile version