Autor Societat
21 Març 2014 a 17:09

Jordi Ballart ha expressat el seu condol per la mort de Miquel Mariano

Gran impulsor en l’associacionisme de les persones grans

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha lamentat la mort als 92 anys de Miquel Mariano, qui va ser impulsor o fundador de la majoria d’entitats de gent gran de la ciutat i comissionat per a la Gent Gran a l’Ajuntament de Terrassa. Jordi Ballart ha dit que poques persones han mostrat la dedicació i el

compromís de Miquel Marianoi que la seva tasca organitzant i estructurant el món associatiu de la gent gran a la ciutat no té preu, perquè va contribuir decisivament a posar en valor tot un col·lectiu que té molt a dir i molt a fer a la societat, però que injustament ha estat considerat inactiu o improductiu al llarg de la història. Persones com Miquel Mariano són les que necessita el país per a que el paper de les persones grans a la societat evolucioni en positiu, com hem vist a Terrassa en les darreres dècades”.

Miquel Mariano i Agulló, nascut a Alcoi al 1922, va arribar a Terrassa a l’edat de 10 anys. Després d’una llarga vida laboral es va involucrar en l’associacionisme de les persones grans, del qual en va ser un gran impulsor: va fundar sis clubs i associacions territorials de la ciutat, a més de l’Associació per a la Defensa de la Gent Gran a Terrassa, la Federació de Centres i Associacions de Gent Gran de Terrassa i Comarca i el Consell Comarcal de la Gent Gran, a més d’impulsar entitats de gent gran a quatre municipis més. La seva implicació i el seu coneixement d’aquest àmbit el van portar a ser nomenat comissionat per a la Gent Gran a l’Ajuntament de Terrassa del 1995 al 2003.

Al llarg de més de 20 anys va tenir diferents càrrecs al Consell de Gent Gran de Catalunya, Consell Municipal de la Gent Gran de Terrassa, Federació de Centres de Gent Gran de Terrassa i Comarca i Associació per la defensa de la Gent Gran a Terrassa, entre altres entitats. Va participar com a delegat, president de mesa o vocal als cinc primers congressos de la Gent Gran de Catalunya.

Switch to mobile version