Autor Societat
13 Març 2014 a 12:30

JUSTÍCIAXJONATHAN organitza una manifestació per aquest 15 de març

A les 19h a la plaça Vella

JUSTICIAXJONATHAN manifestació 15 de marçEl proper 16 de març es compliran 4 anys i mig de la mort de Jonathan Carrillo, el jove de Terrassa que va morir poques hores després de, presumptament, rebre un fort cop per part d’un agent de la Policia Municipal, segons el testimoni de dues veïnes. Aquell dia, els agents van explicar que el jove anava borratxo i que es va donar un cop al cap tot sol, però això es contradiu amb la versió que van donar les dues veïnes. Carillo va morir poc després de ser ingressar a l’Hospital Mútua de Terrassa, i la família no va ser avisada fins 10 hores més tard.

A l’autor del cop, se l’acusa d’haver comès un delicte de lesions en concurs amb un delicte d’homicidi imprudent greu (4 anys de presó). Als altres tres policies que estaven presents, se’ls acusa d’omissió de perseguir determinats delictes en concurs amb un delicte d’homicidi imprudent (penes de presó de dos anys i mig). D’altra banda, hi ha tres professionals de la Mútua acusats d’homicidi imprudent, denúncia feta per l’advocat defensor dels policies i la fiscalia. Els organitzadors de la manifestació creuen que és una maniobra per tal de rebaixar la culpa dels policies.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa vol denunciar la violència policial i la seva impunitat, i afirmen que l’ex-alcalde Pere Navarro va actuar amb”cinisme vergonyós, callant i oblidant a la família durant aquests anys“. Amb l’arribada del nou alcalde, Jordi Ballart, creuen que “la situació no ha canviat, si bé recentment, l’alcalde ha afirmat que estan molt interessats en que el judici es celebri el més aviat possible“.

A la manifestació, organitzada per Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i JUSTICIAXJONATHAN, es donarà el suport a la família de Jonathan Carillo i es reafirmarà la lluita per a que no es tornin a repetir casos d’abusos de poder. Tindrà lloc a la plaça Vella, a les 19h del dia 15 de març.

Switch to mobile version