Autor Economia
13 Març 2014 a 14:00

“la Caixa” i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme convoquen la 8a edició dels Premis EmprenedorXXI

Dirigits a les empreses d’innovació a Espanya

Premis Emprenedor

Premis Emprenedor // Imatge cedida per la Caixa

Caixa Capital Risc, la societat gestora d’empreses de capital risc de “la Caixa”, ha convocat els Premis EmprenedorXXI, atorgats juntament amb l’empresa pública de finançament de projectes emprenedors ENISA, del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. El certamen, considerat com una de les convocatòries de referència per a projectes d’innovació a l’estat espanyol, assoleix aquest any la seva vuitena edició. Els participants opten a premis en metàl·lic que sumen un valor total de 400.000 euros, a més d’estades de formació i networking als principals pols d’innovació del món: Cambridge (Regne Unit), Tel Aviv (Israel), Silicon Valley i Nova York (Estats Units).

 Aquesta setmana es va obrir el termini en què les pimes i micropimes innovadores poden inscriure’s a les categories d’“emprens”, que valora els projectes amb menys de dos anys en el mercat; i “creixes”, dirigida a empreses en fase de creixement. Les candidatures es poden presentar fins el pròxim 10 d’abril a través de la seva pàgina web.

 Durant els mesos de maig i juny es faran públics els 17 emprenedors seleccionats de la primera categoria, un per comunitat autònoma, que podran participar en un programa de formació impartit a la Universitat de Cambridge i en un programa d’acompanyament ofert per Caixa Capital Risc durant un any. Els seleccionats passaran a competir a la fase estatal, on els tres finalistes  tindran la possibilitat de participar en un dels ponts internacionals organitzats per Caixa Capital Risc per a visitar principals pols d’innovació del món: Silicon Valley o Nova York (EEUU) i Tel Aviv (Israel).Els guanyadors obtindran 5.000 euros per a cada un dels premiats en la categoria autonòmica i 20.000 euros per a qui sigui escollit com la empresa de recent creació més innovadora de tota Espanya en la fase estatal.

 En el cas de la categoria “creixes“, entre octubre i novembre es farà una primera selecció de 24 finalistes els quals obtindran la possibilitat d’assistir al curs intensiu sobre desenvolupament empresarial impartit per ESADE i IESE. La següent fase consistirà en una segona selecció de 9 finalistes, que rebran com a premi l’accés a un dels ponts d’internacionalització organitzats per Caixa Capital Risc. Per últim s’escolliran les tres empreses guanyadores, una del sector tecnològic, una altra del sector de ciències de la vida i una tercera del sector industrial. Cada una d’elles s’endurà 50.000 euros en metal·lic

 A més, els finalistes de les categories “creixes” i “emprens” poden optar a l’accèssit lliurat per la Fundació “la Caixa” para premiar a la empresa amb major impacte social, dotat amb 25.000 euros.

 Un total de 3.190 empreses de nova creació han participat als Premis EmprenedorXXI des del naixement de la iniciativa l’any 2007. “la Caixa” i ENISA han destinat 1,6 millons d’euros a aportacions econòmiques per als guanyadors, i més d’1 milió d’euros a programes de formació i networking internacional. A banda de ser un dels premis per a emprenedors amb major número d’edicions, els guardons destaquen per la seva difusió, ja que compta amb candidats a totes les comunitats autònomes gràcies a la col·laboració de la xarxa comercial de “la Caixa” i al suport de més de 123 organitzacions i col•laboradors territorials.

 

Switch to mobile version