Autor Societat
8 Març 2014 a 12:00

La Diputació de Barcelona i la Creu Roja sumen sinèrgies en benefici dels aturats majors de 45 anys

Ferran Civil va presentar el projecte #majors45

creu roja

Imatge del web de Creu Roja

Ferran Civil, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, va presentar dimecres passat el projecte #majors45, que és “la primera col·laboració entre les dues institucions, en favor dels més vulnerables” perquè “el sector privat no prioritza la contractació de persones d’aquesta franja d’edat”. Es tracta d’un projecte impulsat per la Creu Roja a Catalunya i la Diputació de Barcelona amb el suport del Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Terrassa.

El també responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local va afegir que “considerem cabdal incidir en aquest col·lectiu, treballant amb les persones, però també treballant amb les empreses”. Josep Marqués, president de Creu Roja a Catalunya, va remarcar que “aquest projecte pretén treballar per la dignitat de les persones d’aquest col·lectiu, perquè la nostra societat no es pot permetre que la seva autoestima minvi. Cal trencar aquestes barreres, i per això advoquem per ells”.

Civil i Marquès van presentar #majors45 juntament amb Ramon Jané, director d’Ocupació de la Creu Roja a Catalunya; Enric Morist, coordinador de la Creu Roja a Catalunya; Javier López, president de CODEMA+45; Josep Quitet, president de la Creu Roja a Barcelona; i Sergi Aprici, el director de l’Hotel Ibis @22.

El projecte s’adreça a persones de més de 45 anys en situació d’atur que necessitin reorientar-se professionalment cap a d’altres sectors i actualitzar els seus coneixements i competències per tal de millorar la seva ocupabilitat. El pla segueix una metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció basats en la orientació, la formació i la intermediació laboral. També es generaran aliances empresarials a través de la creació d’una xarxa d’empreses col·laboradores. #majors45 es realitzarà a 10 municipis catalans (Barcelona, Reus, Cerdanyola del Vallès, Vic, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Tordera, Sabadell, Terrassa i Castelldefels) i es preveu que durant el 2014 hi participin un miler de persones.

El pla #majors45 disposarà d’un pressupost total de 480.100 euros, dels quals el 50% provenen del Fons Social Europeu (FSE), el 28% de fons propis de la Creu Roja, el 21% de la Diputació de Barcelona i l’1% restant procedeix de l’Ajuntament de Terrassa.

La institució solidària inicia aquest projecte després de presentar la setmana passada l’estudi L’impacte de la crisi en les persones majors de 45 anys, el 6è informe del seu Observatori de Vulnerabilitat, que estableix que més del 83% de les persones d’aquesta franja d’edat ateses en projectes de lluita contra la pobresa de la Creu Roja estan a l’atur. El projecte d’itineraris integrals per a persones amb problemes d’inserció laboral de la Creu Roja s’emmarca dins el Programa Operatiu Plurirregional Lluita contra la Discriminació, del qual la Creu Roja n’és operador des de l’any 2001 i que està cofinançat en un 50% pel FSE.

Switch to mobile version