Autor Política
21 Març 2014 a 11:00

L’Ajuntament de Terrassa demana a la Generalitat que pagui el deute del Pla de Barris de la Maurina

Només n’ha rebut la cinquena part

Josefina Soler i Isabel Chamossa

A l’esquerra, la regidora Josefina Soler, juntament amb Isabel Chamossa //Foto Toni Garcia

El govern català va anunciar que liquidaria 790.828,53 euros del deute amb l’Ajuntament de Terrassa pel Pla de Barris de la Marina, però només es tracta d’una part del total, segons ha recordat la regidora Josefina Soler: “aquesta quantitat està molt lluny del total pendent i només serveix per a liquidar la justificació presentada l’octubre de 2011“. El deute, després d’aquest pagament, encara serà de 2.968.344,20 euros, la meitat de les despeses i inversions fetes pel Consistori els anys 2012 i 2013.

Soler ha explicat que “aquests 790.000 euros són només la cinquena part del que l’administració autonòmica ha d’aportar al Pla, i menys del 4% de tot el que la Generalitat deu a l’Ajuntament de Terrassa“. La regidora ha afegit: “reclamem el que per justícia correspon als veïns i veïnes de la Maurina i exigim que es compleixi el compromís que es va adquirir amb ells, amb el pagament de tot el deute encara pendent.”

El conveni pel desenvolupament del Pla de Barris de La Maurina va ser subscrit per la Generalitat i l’Ajuntament el febrer de 2009. L’acord preveia invertir 16 milions d’euros a parts iguals en tota una sèrie d’actuacions urbanístiques i socioeconòmiques per millorar la qualitat de vida d’aquest barri. El Govern català, però, va anunciar que no faria més aportacions econòmiques amb el pla a mig executar. L’Ajuntament va decidir continuar desenvolupant el Pla i reclamar a la Generalitat el compliment del compromís.

Fins ara, no s’han pogut realitzar dues de les accions més importants del Pla, la reforma de la plaça de La Maurina i la construcció d’un equipament cívic en la mateixa. Soler ha explicat que “necessitem que la Generalitat torni a implicar-se en el Pla per poder desbloquejar aquestes accions tan esperades pels veïns i veïnes“.

Switch to mobile version