Autor Motor
25 Març 2014 a 13:30

Montmeló estrena la temporada amb les intenses V de V Endurance Series

Va acollir una desena de proves durant el cap de setmana

Prova V de V Endurance Series al Circuit de Barcelona-Catalunya

Prova V de V Endurance Series // Imatge cedida pel Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estrenat la temporada aquest cap de setmana amb la competició  de les 6 Hores de Barcelona-Catalunya Proto, prova inclosa dins el campionat francès V de V Endurance Series. Els francesos Vincent Capillaire, William Cavhailes i Frédéric Gelin (TFT) es van proclamar vencedors per tan sols 7 segons de diferència, després de completar 186 voltes al traçat de Montmeló. En total durant dos dies al traçat català s’hi van disputar deu proves plenes d’emoció.

Aquesta prova de resistència va comptar amb moltes emocions fortes durant les 92 voltes que s’hi van disputar. Després de diverses variacions al capdavant de la classificació entre els 26 vehicles participants en les primeres tres hores de competició i la posterior intervenció del safety car durant sis voltes, les tres primeres posicions es van mantenir inalterables durant les hores següents, excepte a la penúltima quan Bruno Bazaud, Phillippe Thirion i Jean-Lou Rihon (TFT) van arribar a ocupar el tercer lloc de forma provisional, ja que al final van acabat sisens i primers de la classe Gentleman Drivers.

Amb les últimes aturades a box, la lluita al capdavant es va igualar fins al punt que el guanyador es va decidir en un final molt emocionant. De fet, no va ser fins als tres últims girs, quan Capillaire, Cavailhes i Gelin es van col·locar primers i creuaven la línia de meta amb tan sols set segons d’avantatge respecte a Dannielou i Pialat, que es van quedar amb la mel als llavis. Ambdós equips van fer un total de 92 voltes al Circuit de Barcelona-Catalunya. Els vencedors de l’any passat, Mondolot, Zollinger i Dagoneau, van repetir podi en la tercera posició.

Pel que fa a la jornada del diumenge, aquesta es va iniciar amb la Challenge Funyo. El campió del 2013 Serge Heriau (AGR) no va poder repetir la victòria i així continuar amb la seva hegemonia dels darrers anys, ja que va ser derrotat per un agressiu Jean Quelet (JL Pure Racing), qui a meitat de la prova va avançar Heriau amb una magistral apurada de frenada a final de recta i es va fer amb la victòria per davant del seu compatriota. El podi el va completar Arlan Boulain (AGR). A la segona màniga, Quelet va abandonar degut a un problema mecànic en el seu vehicle i va posar en safata la victòria a Heriau. Marcel Sciabbarrasi (Sciabbarrasi Competition) va ser segon i el jove Gilles Heriau (AGR), tercer.

D’altra banda, la cursa de la Challenge Monoplace V de V va servir per confirmar Matteo Cairoli (GSK Grand Prix) i Antonin Borga (Bossy Racing Team) com els ferms favorits al títol al final de la temporada. Els dos es van repartir les victòries en les diferents proves.

Finalment, el circuit de Montmeló també va acollir la prova de la nova Challenge Caterham R300. El guanyador va ser el francès Frédéric Real (CCF) que no va assegurar el triomf fins a la darrera volta després d’una dura lluita amb el seu compatriota Henri Bizet (PALM), el guanyador de la jornada anterior. Darrera d’ells, va completar el podi Frédéric Attia (CCF). La prova de 30 minuts de durada va estar marcada pels constants avançaments i atractives lluites entre aquests vehicles de 175CV.

Switch to mobile version