Autor Política
26 Març 2014 a 16:30

Reunió d’alcaldes i alcaldesses de la Xarxa EUROCITIES del Sistema Urbà de Terrassa

Han debatut sobre el Pla de Treball previst pel 2014

reunió terrassa eurocities

Reunió d’ahir // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Ahir es va dur a terme la sessió de treball de la Xarxa EUROCITIES, amb la participació dels alcaldes i les alcaldesses dels onze municipis que integren el Sistema Urbà de Terrassa (Terrassa, Rubí, Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls).

Eurocities és una xarxa per compartir coneixements i idees, intercanviar experiències, analitzar problemes comuns i trobar solucions des de la innovació per tal de reforçar el paper dels governs locals arreu d’Europa.

Durant la trobada, els representants municipals han debatut sobre la Memòria de treball en la qual s’especifiquen les accions desenvolupades per la xarxa europea durant l’any passat i el Pla de treball que els diversos grups han previst per a aquest 2014.

D’altra banda, han rebut informació sobre el seminari del Grup de Treball “Metropolitan Arees” del Fòrum Econòmic de Desenvolupament d’EUROCITIES. El grup se centra en les ciutats depenent del seu entorn i la governança de les àrees urbanes, per tal d’influir en els marcs europeu i nacional i millorar la cooperació. D’aquesta manera, es convertiria en una plataforma per a l’intercanvi entre experts que participen en la planificació de polítiques estratègiques.

Eurocities és la xarxa que integra grans ciutats europees. Actualment, compta amb més de 130 ciutats d’Europa amb gran volum de població i 40 ciutats associades, que sumen en total 130 milions de ciutadans de 35 països. La incorporació a la xarxa va ser conjunta pels 11 municipis que formen la Terrassa Metropolitan Area.

Switch to mobile version