Autor Societat
3 Març 2014 a 11:00

Rubí Brilla presenta l’estat de les accions a la reunió de REMIDA

Rubí participa a la campanya Comerç Sostenible

rubi brilla presentació valència comerç sostenible

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Els membres de l’equip Rubí Brilla van participar la setmana passada a la tercera reunió de coordinació de REMIDA (smaRt Energy chains and coMunIties in the meD Area) a la localitat valenciana de Carlet.

Durant la trobada es va fer balanç de les activitats dels diferents municipis per arribar a signar el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, pel quals les diferents localitats es comprometen a reduir les emissions de diòxid de carboni més d’un 20% l’any 2020. Rubí s’hi va adherir l’any 2008 i el 2011 va aprovar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, un document propi. Ara contribueix en la campanya Comerç Sostenible per dinamitzar i fomentar la sostenibilitat en el comerç local.

Els representants de Rubí Brilla han presentat el projecte i les polítiques catalanes en relació a l’eficiència energètica i energia renovable. D’altra banda, a la reunió s’ha acordat fer jornades de portes obertes per donar a conèixer les accions desenvolupades a la ciutadania. A Rubí es faran durant la Setmana Europea de l’Energia, entre el 23 i el 29 de juny.

En el cas de l’acció Comerç Sostenible, per fer que els comerços estalviïn en la factura energètica, gestionar bé els residus i apostar per una comercialització sostenible, Rubí ha obtingut un finançament de 120.000 euros per al període 2013-2015, més l’aportació de l’Ajuntament de 40.000 euros.

Els estudiants de la UPC que fan el treball de camp han fet auditories amb 47 establiments. A partir d’aquí, els comerciants rebran els informes de millora. Al juliol es farà un segon estudi per valorar el resultat de les accions que s’han pogut implementar. En funció dels resultats que s’obtinguin, s’atorgarà un distintiu als comerços segons el grau de sostenibilitat.

Switch to mobile version