Autor Societat
31 Març 2014 a 18:00

Terrassa té una plaça a la població cordovesa de Nueva Carteya

Ballart l’ha inaugurat aquest cap de setmana

Inauguració de la plaça Terrassa, a Nueva Carteya

Inauguració de la plaça Terrassa, a Nueva Carteya // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Aquest cap de setmana Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha viatjat a Nueva Carteya (Còrdova) per inaugurar una plaça que duu el nom de Terrassa. D’aquesta manera, se segueixen establint vincles entre els dos municipis, ja que habitants de la ciutat vallesana són originaris de Nueva Carteya. La vinculació també es va fer efectiva a nivell cultural amb les actuacions conjuntes de la colla de Geganters de Terrassa, el Centro Andaluz de Nueva Carteya i la Coordinadora d’Entitats de Cultura Andalusa de Terrassa.

L’alcalde de Nueva Carteya, Vicente Tapia, i altres membres de la Corporació local van oferir una recepció oficial a la delegació terrassenca, on Ballart va fer referència als valors democràtics dels ajuntaments: “L’ajuntament és l’essència i simbolitza la força, les inquietuds, els desitjos, dels ciutadans i ciutadanes, expressats a través d’una institució democràtica”.

Recepció oficial a Nueva Carteya

Recepció oficial a Nueva Carteya // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

També va agrair l’homenatge dient que “aquesta plaça és per a nosaltres molt important i ens omple d’orgull. Podem dir que Terrassa està, ha estat i estarà sempre a Nueva Carteya. Ara una mica més, gràcies a aquesta plaça, però en el fons, el que importa és l’amistat, la voluntat de cooperació, les arrels i els lligams que compartim i que volem enfortir en el futur”. També va afegir que “podem gaudir d’una petita mostra del ric i divers patrimoni  cultural de la nostra ciutat, mostra de la diversitat cultural de Terrassa, de la  varietat dels nostres orígens i del valor que donem a la convivència i al patrimoni cultural i històric que compartim. Aquestes actuacions ens serveixen per a retre homenatge a la nostra gent, la d’aquí i la d’allà , i a les vides, somnis i projectes que hem compartit i que continuarem compartint en el futur”.

A Terrassa també hi ha, des de fa 4 anys, una plaça dedicada a Nueva Carteya amb una olivera al mig per simbolitzar el lligam entre les dues poblacions: “aquesta olivera és un símbol de pau, de concòrdia, de vida, que acollim en el seu dia amb molt d’orgull i que ens recorda les arrels carteyanes de molts dels nostres conciutadans i conciutadanes”.

El lligam d’ara s’estableix amb una alzina, arbre típic del mediterrani, que s’ha plantat a la plaça de Nueva Carteya dedicada a Terrassa. L’alcalde ha acabat assenyalant que l’alzina plantada “és també un gest d’amistat, coherent amb la llarga i estreta col·laboració que mantenim entre els dos ajuntament i les dues poblacions, amb les arrels que compartim i amb la nostra confiança que sabrem trobar un camí per a construir un futur millor per a tots i totes”.

A part de la visita a Nueva Carteya, també es va visitar la població d’Alcalá la Real, municipi d’on provenen també diversos habitants de Terrassa.

Switch to mobile version