Autor Opinió
7 Març 2014 a 12:00

Una lluita inacabada

dia internacional de la dona

El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona,  quin significat té aquesta commemoració? Cal fer una mica d’història: a mitjans del segle XIX i principis del XX, diversos esdeveniments van donar lloc a que les dones sortissin al carrer a reivindicar millors condicions de treball i de vida, drets polítics i manifestacions en favor de la pau. Aquests són alguns dels temes reivindicatius que es troben a l’origen de la celebració del dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona. A les dècades del anys 60 i 70, amb el ressorgiment del feminisme, es va implantar la celebració d’aquesta data, que les Nacions Unides, el 1977, va declarar com a Dia Internacional de la Dona.

 Des de l’inici d’aquestes reivindicacions han passat moltes coses i les dones hem avançat en la consecució d’uns drets que ens eren negats pel fet de ser dones i que eren una flagrant violació dels més elementals drets humans.

 Sovint hi ha gent, en aquestes alçades del segle XXI, que no entén el motiu de la commemoració d’aquesta data, i que tampoc entén que s’hi esmercin esforços per treballar en aquest àmbit, donat que sobre el paper homes i dones ja som iguals en drets. Però no escapa a ningú perquè passin les coses dels papers a la realitat quotidiana calen molts esforços i que associacions, organitzacions i estaments públics vetllin per al seu compliment i  els reclamin quan no es compleixen. Encara tenim desigualtats: la salarial, la violència masclista, la coresponsabilitat en les tasques de cura, entre d’altres.

 Canviar les mentalitats és una tasca àrdua i llarga en el temps i hauran de passar moltes generacions per a que esdevingui una realitat total l’assoliment aquesta gran fita. Per això cal anar recordant col·lectivament un cop l’any pel cap baix, per a que no mirem cap a un altre costat i fem com si tot anés bé. Els que estem a la primera línia d’actuació som qui ha de vetllar per que, dia a dia, anem fent camí endavant.

 Per tant, avui per avui, hem de continuar treballant per aconseguir la veritable igualtat entre dones i homes, com a éssers humans que som, i que no es pateixi cap discriminació pel fet de ser d’un gènere o d’un altre. Aconseguir-ho depèn de cadascú de nosaltres. Continuem pel camí de fer del nostre món un lloc més just.

 

Grup Municipal de CiU

 

 

 

Switch to mobile version