Autor Cultura
22 Abril 2014 a 18:00

270 paradetes ompliran demà els carrers de Terrassa de roses i llibres

Es faran activitats a la Masia Freixa i a les biblioteques

Biblioteca del Districte 4 // Imatge del web de l'Ajuntament de Terrassa

Biblioteca del Districte 4 // Imatge del web de l’Ajuntament de Terrassa

Prop de 270 paradetes s’instal·laran als carrers de Terrassa per gaudir de la Diada de Sant Jordi on s’oferiran llibres i roses, a més d’activitats organitzades per l’Ajuntament i les entitats municipals. Les propostes més desacatades són les actuacions de Bastoners de Terrassa a les 19h a la Plaça Vella, i de les colles castelleres locals, els Castellers de Terrassa i els Minyons de Terrassa a les 20h.

L’Ajuntament ha autoritzat la col·locació de 268 paradetes, 170 d’aquestes vendran roses, 40  de llibres i 58 mixtes (roses i llibres). La majoria de les paradetes s’ubicaran al centre de la ciutat i a la Rambla. D’entre els punts habituals en destaquen la Plaça Vella (22), l’eix carrer Major – Portal de Sant Roc (27), el Raval de Montserrat (22) i la Rambla d’Egara (32). També hi haurà parades a espais com la plaça del Doctor Robert (10), el carrer Font Vella o la Font Trobada, entre altres. Fora del centre, els llocs amb una major concentració de parades seran la Rambla de Francesc Macià (12), la plaça del Progrés (4) i avingudes com l’Abat Marcet, Barcelona, Béjar o Jacquard.

Activitats a la Masia Freixa i Parc de Sant Jordi

El Servei de Turisme ha organitzat diversos actes a la Masia Freixa i al Parc de Sant Jordi. A més, també es faran visites guiades a l’edifici de Lluís Muncunill. Les visites tindran una durada de 45 minuts i es faran a les 11h, 12h, 13h, 17h, 18h i 19h. A més, s’instal·larà un punt de venda de roses i artesanies de la Fundació President Amat Roumens on s’hi podrà comprar una rosa amb motius de la Masia Freixa.

Fupar col·laborarà també durant la jornada oferint una visita comentada al roserar del Parc de Sant Jordi. El personal de la secció de jardineria explicarà la història i trets botànics del jardí amb un recorregut que es farà a les 12h i a les 18h. Dins la mateixa Masia es podrà veure una exposició amb fotografies de com era antigament el jardí.

Activitats a les biblioteques

La Biblioteca del Districte 4 celebra el seu setè aniversari amb activitats que s’allargaran durant tota la setmana. S’oferiran dues exposicions: una tractarà sobre els set anys de funcionament de la biblioteca; l’altra de Metges sense Fronteres. Alhora, s’impartirà una conferència, tallers infantils, una hora del conte i la visita, dins del cicle Terrassa llegeix, del dibuixant de còmics Marcos Martín, guanyador del prestigiós premi Eisner 2012 a la millor sèrie continuada per Daredevil. Demà hi haurà una Hora del conte especial Sant Jordi; dimarts que ve acabaran les activitats amb un recital líric a càrrec de les sopranos Maria Arredondo i Laura Obradors, acompanyades del pianista Víctor Galiano.

La resta de biblioteques també duran a terme diverses activitats, d’entre les quals en destaquen les següents: avui a la BCT es farà el concert de la coral de pares i mares d’alumnes del Conservatori de Terrassa a les 20:30h, i demà acollirà la presentació del llibre 115 dies a l’Ebre. El sacrifici de la Lleva del Biberó, d’Assumpta Montellà; la BD2 i la BD3 oferiran demà un taller per a infants amb inspiració medieval; la BD5 acull aquesta tarda un taller infantil i la presentació del llibre La yedra de Manuel Fresneda; la BD6 fa aquesta tarda i nit tot un seguit d’activitats amb el títol revetlla de Sant Jordi i demà estrenarà l’exposició Els Grimm a la catalana que es podrà veure fins el 14 de maig.

La programació completa es pot consultar a www.terrassa.cat/biblioteques.

Switch to mobile version