Autor Política
19 Abril 2014 a 13:00

Ciuró defensa revisar la Llei de Deutors Hipotecaris

Creu que l’actual formulació només posposa el problema dels desnonaments

Imatge del web de Convergència i Unió

Imatge del web de Convergència i Unió

A finals d’aquesta setmana, Lourdes Ciuró (CiU) va qüestionar durant la ponència de la Llei de Deutors Hipotecaris l’actuació del govern per donar resposta al drama socials dels desnonaments en aquells casos que no poden fer front als pagaments de la hipoteca o del lloguer de l’habitatge. La diputada a les Corts de Madrid va demanar revisar la legislació perquè sigui més efectiva i respongui a les necessitats reals de les persones més vulnerables i afectats pels desnonaments.

En opinió de la Parlamentària, es necessita una revisió de la Llei de Deutors Hipotecaris ja que, amb l’actual formulació, aquesta només demora el problema fins l’any vinent, que és la data on finalitza la moratòria de desnonaments executats, però no regula una solució al problema; el sobreendeutament.

A preguntes de Ciuró s’ha conegut que, del total de 14-368 operacions de reestructuració viable sol·licitades des de l’entrada en vigor del Codi de Bones Pràctiques, només s’han executat 2.827 en fase 1 de reestructuració viable, mentre que 1006 operacions han finalitzat amb dació de pagament.

Switch to mobile version