Autor Cultura
13 Abril 2014 a 11:00

Diumenge de Rams

palmó

Imatge del web Wikimedia Commons

El Diumenge de Rams és la primera festivitat de Setmana Santa, en el qual es recorda l’entrada de Jesucrist a Jerusalem durant la pasqua jueva. La gent va rebre Jesús amb alegria alçant palmes i branques de llorer i d’olivera per donar-li la benvinguda.

Als Països Catalans el Diumenge de Rams se celebra anant a l’església per beneir el palmó dels nens i la palma de les nenes, les quals hi ha regalat els padrins. Aquesta festa duu intrínseca la celebració de mercats i fires que venen les palmes i palmons decorades amb rosaris de confits.

Depèn de quins territoris el Diumenge de Rams és el primer dia en què es fan processons amb el motiu principal de l’entrada a Jerusalem. El color d’aquest dia és el vermell, ja que representa la Passió del Senyor.

Els rams, palmes i palmons són un signe de participació en el ritual com a mostra de la fe religiosa cap a la mort per la salvació de l’home. És per això que aquesta jornada té un doble caràcter, el de glòria i el de patiment.

Switch to mobile version