Autor Política
14 Abril 2014 a 18:00

Dos estudiants de periodisme realitzen un reportatge sobre el Centre Direccional de Cerdanyola

Hi participen impulsors i detractors

Títol del reportatge "Centre Direccional de Cerdanyola. Model a seguir?"

Títol del reportatge “Centre Direccional de Cerdanyola. Model a seguir?”

Centre Direccional de Cerdanyola. Model a seguir? és un vídeo-reportatge de prop d’una hora que han realitzat dos estudiants de periodisme de la UAB, Jordi Pascual (col·laborador de la xarxa Inform@) i Miquel Margalef, a través del programa de ràdio Punt i a part que fan tots els dimecres a Ràdio Floresta. Sant Cugat Inform@ ha col·laborat en la creació del reportatge i per això va ser el primer mitjà en fer-se ressò del treball.

El reportatge vol mostrar la visió d’impulsors i detractors sobre la construcció de l’anomenat Centre Direccional de Cerdanyola i l’efecte que aquest podria tenir sobre el Vallès. Hi apareixen, llavors, polèmiques i acusacions mútues entre les quals destaquen indicis de vinculacions polítiques amb empreses, la falta de transparència, la possible construcció d’un macro-centre comercial i de prop de 4.000 habitatges i la problemàtica per la quantitat d’abocadors que s’acumulen a la zona que ocuparia aquest eixample de Cerdanyola.

El treball es divideix en diferents apartats: gestió i adjudicacions, PDU, entorn i economia i futur. Hi participen com a detractors Rosa Guallar de Cerdanyola sense abocadors , Jordi Haro de Salvem Cerdanyola , Xavier Padilla i Jose Villacañas de la PAH Cerdanyola-Ripollet. Per veure l’efecte de l’hipotètic centre comercial a les ciutats veïnes, estan representats Julia López, Marc Martí i Ramon Rubio, tots tres comerciants santcugatencs.

Com a impulsors hi apareixen Francisco Ortiz, tinent d’alcalde de Cerdanyola; i Jaume Sanz, secretari del Consorci Urbanístic. A més hi ha imatges i declaracions de la presentació del darrer PDU el 6 de març al Sincrotró on van intervenir l’alcaldesa de Cerdanyola, Carme Carmona; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; i el director de l’Incasòl, Damià Calvet.

Switch to mobile version