Autor Cultura
28 Abril 2014 a 16:30

El Teatre Auditori de Sant Cugat acollirà ‘Rambla Llibertat’, representació amb 1.745 infants vallesans

La cantata celebra el 25è aniversari de la Cantània de l’Auditori barceloní

Rambla Llibertat a Cantània Auditori

Cantània a l’Auditori Barcelona // Imatge Auditori

Entre el dimarts 29 i el dimecres 30 d’abril, el Teatre Auditori de Sant Cugat acollirà l’estrena absoluta de Rambla Llibertat, la cantata que celebra el 25è aniversari de la Cantània. La Cantània és una activitat que es promou des de l’Auditori de Barcelona en el que s’anomena “l’escola va a l’Auditori” i consisteix en que els infants de 4rt a 6è de primària de diverses escoles de Catalunya treballin una cantata per representar-la.

Hi ha diferents fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretat per l’alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l’organització com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tothom.

Rambla Llibertat ha estat escrita per en Marc Rosich i composta per l’Albert Carbonell. La direcció musical va a càrrec d’en Josep Prats, l’Elisenda Carrasco i l’Oriol Castanyer i, la Direcció escènica és de l’Ignasi Tomàs. Aquesta serà l’obra que celebra el 25è aniversari d’aquesta iniciativa de l’equipament municipal de Barcelona però que es duu a terme a diverses poblacions d’arreu del país. En les diverses sessions es representa pels familiars, amics i persones properes, principalment.

En el conjunt de les representacions que es faran a Sant Cugat, hi participaran un total de 1.745 alumnes de 4rt a 6è de primària provinents de 7 municipis del Vallès Occidental i de 36 escoles. En dos dies es faran cinc concerts i els municipis són els següents:

  • Sant Cugat del Vallès, 8 escoles
  • Rubí, 4 escoles
  • Cerdanyola, 9 escoles
  • Sant Quirze del Vallès, 4 escoles
  • Badia del Vallès, 3 escoles
  • Barberà del Vallès, 4 escoles
  • Castellar del Vallès, 4 escoles

Ressenya de Rambla Llibertat

Rambla Llibertat és un barri on l’alegria es respira arreu i la concòrdia es viu de manera genuïna. Aquest cas tan especial desperta l’interès d’Estela, una atrafegada periodista de la televisió, sempre a la recerca de notícies insòlites, i ara disposada a descobrir quin secret hi ha al darrera d’un fet tan inusual. Gómez, el seu nou càmera, li farà obrir els ulls i, passejant pels carrers del barri, l’ajudarà a entendre que una comunitat lliure i feliç és la suma i convivència de totes les llibertats individuals i que el que fa la Rambla tan especial és que els seus veïns gaudeixen de la pròpia llibertat sense oblidar mai el respecte als altres. Aquest sentiment de llibertat amara tota la música de la cantata. Això s’ha traduït en la partitura en una barreja de gèneres eminentment urbans (rapbeatbox, blues, dixieland reggae) amb músiques del món (el dabke àrab, els ritmes africans i la samba brasilera).

Switch to mobile version