Autor Societat
15 Abril 2014 a 17:00

Els Mossos desarticulen una trama de tràfic de substàncies dopants en l’esport amateur

S’ha escorcollat un habitatge de Terrassa

Foto. Sergi Colomer

Foto. Sergi Colomer

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una trama vinculada al tràfic de substàncies dopants en l’esport amateur. Es van escorcollar habitatges i locals on hi podia haver aquestes substàncies a Terrassa, Badia del Vallès, Taradell, Cardedeu, Les Franqueses del Vallès, Mataró i Barcelona.

Els dotze detinguts estan acusats per estar relacionades presumptament amb el tràfic de substàncies destinades en l’àmbit dels ciclisme amaterus i dels gimnasos. La investigació va començar el mes de desembre després de la inscripció d’un ciclista d’Osona al Màster 40 quan hi havia sospites que aquest estava vinculat amb la trama.

Amb les investigacions es va constatar la relació entre el món dels gimnasos i el del ciclisme amateur, fet que estableix un paral·lelisme amb les dues anteriors investigacions que els Mossos van dur a terme en relació amb el dopatge. La diferència primordial és que fa temps era relativament més fàcil adquirir EPO procedent d’Andorra i actualment s’ha de comprar a través de la República Popular de la Xina.

Aquest fet es produeix des de l’any 2005 amb l’hormona del creixement, que va ser retirada de les farmàcies estatals amb l’objectiu d’evitar-ne el consum abusiu.

Actualment ciclistes amaterus segueixen consumint aquesta substància coneguda amb el nom d’EPO dels pobres. Es tracta d’un sèrum de sang de vedell que s’administra per via endovenosa per millorar el rendiment dels esportistes.

Els Mossos d’Esquadra van registrar les cases dels dotze detinguts a  Taradell, Cardedeu, Les Franqueses del Vallès, Terrassa, Badia del Vallès, Mataró i Barcelona. Es van intervenir 5.700 dosis de diverses substàncies per al dopatge: EPO d’origen espanyol i xinès, hormona de creixement de procedència xinesa i turca, insulina, clembuterol oral i injectable, HCG, efedrina i anabolitzants diversos. També van intervenir ‘EPO dels pobres’ i gran quantitat de xeringues i material per a perfusions endovenoses.

Switch to mobile version