Autor Cultura
23 Abril 2014 a 18:00

Matí de roses i llibres a Terrassa

La ciutadania celebra la Diada de Sant Jordi al carrer

[wzslider]

Fotografies: Daniel Arús

Com és tradició a Catalunya, cada 23 d’abril se celebra la Diada de Sant Jordi, i la gent aprofita per comprar i regalar llibres i roses. Per celebrar un dia tan especial, la ciutadania de Terrassa ha sortit al carrer, i ha aprofitat que el temps acompanyava i que la pluja no ha fet acte de presència.

Tot el centre de la ciutat s’ha omplert de paradetes plenes de colors on els qui s’apropaven podien comprar llibres i tot tipus de roses. D’aquesta manera, la Rambla, el Portal de Sant Roc, el Carrer Major, el Raval o la Plaça Vella, entre d’altres han estat els punts de recorregut obligat en un dia tan especial.

Durant el matí, la venda de roses ha estat bona i s’espera que a la tarda continuï la bona dinàmica. Per la seva banda, la compra de llibres ha tingut un balanç més desigual. Per exemple responsables de l’Abacus han comentat que “està més fluix respecte l’any passat, però esperem que a la tarda s’animi. Creiem que el problema està en què aquest any setmana santa ha coincidit amb Sant Jordi i la gent té menys pressupost per llibres”. A més han senyalat que no hi ha cap supervendes com l’any passat, encara que es pot destacar El primer heroi de Martí Gironell, i Victus d’Albert Sánchez. Per la seva part, La Casa del Llibre ha fet una valoració molt més positiva i han destacat les vendes de Yo fui a EGB Javier Ikaz i Jorge Díaz, i Victus. En l’apartat infantil, les diferents versions de la llegenda de Sant Jordi es valoren per sobre dels altres. Així mateix, altres paradetes de llibres han fet una valoració dispar del matí, però totes esperen que a la tarda augmenti el nivell de vendes.

Switch to mobile version