Autor Cinema, teatre i televisió
23 Abril 2014 a 13:00

Proposta del CAET pel cap de setmana

Un drama francès, i un homenatge

Imatge del poeta i traductor Feliu Formosa

Imatge del poeta i traductor Feliu Formosa // Imatge del web del CAET

Per aquest cap de setmana, el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa ha programat dos espectacles; l’homenatge al poeta i traductor Feliu Formosa, i la representació de l’obra “Per un si o per un no”, de Nathalie Sarraute.

L’acte d’homenatge a Feliu Formosa, poeta, traductor, i home de teatre català, es celebrarà el dissabte 26 d’abril a les 20h al Teatre Alegria. L’objectiu és agrair-li la seva tasca per a la ciutat on ha viscut gran part de la seva vida, i celebrar que pot ser-hi present tot clamant el títol de l’homenatge “Ai Feliu quina Alegria!”.

El CAET vol elogiar que Feliu Formosa continuï essent avui dia una figura clau dins de la cultura i el teatre català. És per això que s’ha decidit que l’acte d’homenatge sigui obert a tothom com a mostra d’agraïment a la seva tasca. Es tractarà d’un espectacle teatral, dirigit per Jordi Vilà, on hi haurà una combinació de poesia, música, dansa, projeccions, narracions i anècdotes del protagonista. Tot plegat un còctel d’arts escèniques de 65 minuts de durada, que comptarà amb personalitats com Marta Carrasco, Andrés Corchero, Pep Ferrer, el grup Tri-glicèrits i Ester Formosa, cantant i actriu filla de l’homenatjat.

Feliu Formosa ha estat guardonat varies vegades al llarg de la seva carrera, durant la seva vida professional ha treballat per tal que la ciutat de Terrassa disposi d’equipaments teatrals i centres de formació en arts escèniques. Gràcies a ell, juntament amb Pau Monterde, es va crear l’Institut del Teatre a Terrassa, el Teatre Alegria i la Sala Maria Plans, espai polivalent dedicat majoritàriament a les arts escèniques i que porta el nom de la seva difunta esposa.

Cartell de l'espectacle "Per un sí o per un no"

Cartell de l’espectacle “Per un sí o per un no”// Imatge del web del CAET

D’altra banda, el diumenge 27 d’abril, arriba al Teatre Principal a les 18h, la peça francesa “Per un sí o per un no”. Una obra que va aconseguir un gran èxit fa uns quants anys quan va ser protagonitzada per Juanjo Puigcorbé i Josep Maria Flotats. Ara, interpretada per Lluís Soler i Xavier Boada, el relat segueix essent intents i carregat de contingut sobre l’amistat.

Es tracta d’una proposta ben diferent de la presentada l’any 1986 al Poliorama. Ramon Simó presenta aquesta història de dos vells amics que, a partir d’una conversa aparentment anodina, entren en una lluita irrefrenable, des d’una vessant més humana i propera. Dos amics que comenten l’allunyament d’un d’ells; paraules a priori neutres, però que poden dur verí; dubtes; insinuacions; tota una amalgama de qüestions que plantejaran la possibilitat de fer trontollar una gran, antiga, i profunda amistat.

Per a més informació sobre aquest espectacle se’n pot consultar la Crítica Teatral.

Switch to mobile version