Autor Economia
21 Abril 2014 a 14:00

Representants del projecte GRASP s’han reunit a Terrassa per definir el contingut del programa formatiu

La Cambra desenvoluparà el pla de formació del projecte europeu

Reunió del GRASP

Reunió del GRASP // Imatge cedida per la Cambra de Terrassa

Els socis del projecte GRASP han dissenyat el contingut del programa formatiu en matèria d’eficiència energètica que desenvoluparà en la seva totalitat la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, un dels components del projecte. Aquesta decisió es va prendre a la reunió de treball amb representants de Grècia (Universitat de Patras), d’ Itàlia (de la Province de Perugia, del Programa del Area Alto Basento Bradano Camastra i del APEA Siena – Provincial Agency for Energy Environment and Sustainable Development Ltd.), d’Albània (Universitat de Vlora) i d’Espanya (Cambra de Comerç de Castelló i Cambra de Comerç de Terrassa).

El projecte europeu GRASP es va iniciar l’any 2013 amb l’objectiu de formar una plataforma online, marketplace i e-procurement de tecnologies en eficiència energètica i green technologies al mediterrani, i d’aquesta manera fomentar l’estalvi del consum energètic. Un dels socis del projecte és la Cambra de Terrassa, per la seva experiència en formació empresarial, que desenvoluparà la plataforma de contactes internacionals entre els diferents països europeus.

El GRASP és un projecte multilateral patrocinat per la UE dins el marc del programa MED de cooperació transnacional que promou la protecció del medi ambient i la sostenibilitat del desenvolupament territorial. El seu principal objectiu és augmentar el potencial de les ciutats intel·ligents ubicades al Mediterrani mitjançant l’organització i el desenvolupament d’una plataforma transnacional electrònica de Compra Pública Verda, que donarà importància a les fonts d’energia renovables i a l’eficiència energètica.

En aquest projecte hi participen 13 entitats de 8 països: Espanya, França, Itàlia, Malta, Xipre, Albània, Grècia i Bòsnia. El promotor del projecte és la Universitat de Patras. Els països implicats compartiran una base de dades d’organismes públics i petites i mitjanes empreses, en la que es relacionarà la demanda de les administracions i l’oferta disponible per part del col·lectiu empresarial.

Switch to mobile version