Autor Economia
23 Abril 2014 a 17:00

Terrassa va participar en la jornada del programa europeu Cascade

L’Ajuntament de Terrassa es va desplaçar a Gijón

Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

L’Ajuntament de Terrassa va participar ahir en una jornada del projecte europeu Cascade a Gijón dedicada a les polítiques municipals adreçades a complir els objectius del Pacte d’alcaldes per l’energia sostenible local. En aquesta trobada, organitzada per la Fundación Asturiana de la Energia y l’agència municipal Gijón Impulsa, tècnics municipals van explicar exemples de bones pràctiques en dos àmbits: el Pla d’Acció d’Energia Sostenible i el Pla de Mobilitat, que pretenen incidir directament en el consum energètic de la ciutat i especialment en la reducció d’emissions de CO2.

A la trobada, van participar representants dels ajuntaments de Huelva, Saragossa, Oviedo, Gijón i Terrassa, i es van exposar i debatre solucions per a assolir els objectius del Pacte d’alcaldes i alcaldesses a diferents ciutats europees. Per la seva banda, l’Ajuntament de Terrassa participa en el projecte Cascade juntament amb altres 19 ciutats europees amb l’objectiu d’avançar en els objectius de la Unió Europea per a l’any 2020 en l’àmbit de l’energia i el canvi climàtic. L’objectiu és optimitzar el treball en xarxa i potenciar l’intercanvi de bones pràctiques entre els socis participants per assolir una mobilitat més sostenible. El programa dóna molta importància al desenvolupament dels Plans d’Acció d’Energia Sostenible.

El Pacte d’alcaldes i alcaldesses per l’energia sostenible local compta amb la implicació de més de 4.600 signataris de tota la UE amb l’objectiu que l’any 2020 es redueixin un 20% les emissions de CO2.

Switch to mobile version