Autor Societat
19 Maig 2014 a 17:00

Celebració no unitària a Barcelona pel 3r aniversari del 15-M

Poca assistència a Pl. Catalunya

Assemblea General Plaça Catalunya 15 M 3r aniversari

Assemblea General del 15-M, dissabte passat // Imatge cedida pel Moviment 15-M

El passat dissabte dia 17 de maig, a la tarda, el Moviment 15-M celebrava una assemblea general per commemorar el 3r aniversari del sorgiment d’aquest moviment. Hi van assistir entre 150 i 200 persones. No obstant, no va quedar clar qui o quina organització convocava l’assemblea.

Es considera que hi va haver poca afluència de gent per diversos factors, a més del desconeixement de l’origen de la convocatòria. Primer, l’assemblea coincidia amb el partit entre el Barça i l’Atlético, que decidia la Lliga. També a la mateixa hora hi havia programada una acció contra les retallades a Plaça Sant Jaume, i una altra protesta pel segrest de nenes nigerianes pels carrers del centre de Barcelona.

Tot i la baixa participació en aquesta assemblea en particular, es considera que l’acció no ha disminuït, sinó que s’ha anat diversificant al llarg del temps, en els anomenats “fills del 15-M”: Iaioflautes, Col·lectiu d’Aturats, Marea 22M o la PAH.

Els parlaments van començar amb una mica de pessimisme per la baixa participació, però després es va parlar de la importància que han tingut les acampades del 2011 en la generació de grups socials posteriors i en la conscienciació de la ciutadania.

Es va fer una crida a tots els grups socials per iniciar conversacions i formar una plataforma que organitzés les diverses accions socials del dia a dia i aprofitar-les al màxim. També es va mostrar la voluntat de crear una alternativa d’esquerres ferma que no descartés presentar-se a les eleccions.

Per últim, es va aprovar realitzar una nova assemblea el pròxim 15 de juy per donar temps als grups i arribar a acords entre ells.

Switch to mobile version