Autor Cinema, teatre i televisió
2 Maig 2014 a 17:30

Divergent continua amb la ciència-ficció distòpica juvenil

Divergent

@ainamarcobal

Doncs sí, segueix la moda de dur al cinema les sagues juvenils centrades en un món futur opressiu. Sembla que la moda de Els Jocs de la Fam ha fet néixer altres títols que segueixen un mateix plantejament. Aquesta setmana és el torn de Divergent de l’autora Veronica Roth sobre uns joves que es rebel·len contra societat opressora, dictatorial i totalitària futura. I per aquells que volen una dosi més de realitat, Paco León tanca el díptic dedicat a la seva mare, Carmina Barrios, amb Carmina y amén. La comèdia arriba de la mà de dos títols molt potents: Aprendiz de Gigoló amb la participació de Woody Allen, i No se aceptan devoluciones, producció  mexicana que està triomfant als cinemes d’arreu del món.

_____________________________________________________________________________________________

DIVERGENT

CIÈNCIA-FICCIÓ. Dirigida per: Neil Burger. Guió: Evan Daugherty, basant-se en les novel·les de Veronica Roth. Producció: Lucy Fisher i Douglas Wick. Repartiment:  Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Ashley Judd, Jai Courtney, Maggie Q., Ray Stevenson, Miles Teller, Zoë Kravitz, Ben Lloyd-Hughes, Amy Newbold, Mekhi Phifer, Tony Goldwyn i Ansel Elgort.

La societat futura distòpica s’ordena en cinc faccions: Veritat (els sincers), Abnegació (els altruistes), Agosarats (els valents), Cordialitat (els pacífics) i Saviesa (els intel·ligents). La Beatrice Prior compleix els setze anys, així que haurà de triar a quina facció pertànyer, si s’ha d’allunyar de la seva família, a l’hora que s’enamora d’un jove perillós i ha de guardar un secret per evitar que la matin.

_____________________________________________________________________________________________

CARMINA Y AMÉN

COMÈDIA DRAMÀTICA. Dirigida per: Paco León. Guió: Paco León. Producció: Paco León, Álvaro Augustin i Ghislain Barrois. Repartiment:  Carmina Barrios, María León, Paco Casaus i Yolanda Ramos.

El marit de la Carmina mor de manera sobtada. Ella i la seva filla Maria decideixen aplaçar la data de defunció dos dies perquè així l’home cobri la paga doble que li devien. Mentrestant, la Carmina haurà de simular les baralles que sovint tenien els dos al pis on vivien, situat al barri humil de Sevilla.

_____________________________________________________________________________________________

APRENDIZ DE GIGOLÓ (FADING GIGOLO)

COMÈDIA. Dirigida per: John Turturro. Guió: John Turturro. Producció: Jeffrey Levy-Hinte, Paul Hanson i Bill Block. Repartiment: John Turturro, Woody Allen, Vanessa Paradis, Liev Schreiber, Sharon Stone i Sofía Vergara.

En Fioravante decideix fer-se gigoló per ajudar econòmicament en Murray, el seu amic que li farà de mànager. Els dos es veuran atrapats ràpidament en aquest món on només hi compta l’amor i els diners.

_____________________________________________________________________________________________

NO SE ACEPTAN DEVOLUCIONES

COMÈDIA DRAMÀTICA. Dirigida per: Eugenio Derbez. Guió: Guillermo Ríos, Leticia López Margalli i Eugenio Derbez. Producció: Mónica Lozano i Eugenio Derbez. Repartiment:  Eugenio Derbez, Jessica Lindsey, Loreto Peralta, Daniel Raymont, Alessandra Rosaldo, Hugo Stiglitz i Arcelia Ramírez.

El Valentín és l’home amb més èxit de tot Acapulco. Un dia, una dona amb qui havia passat una nit deixa un bebè a la porta de casa seva. El Valentín es trasllada a Los Angeles per trobar la mare, però en comptes d’això, troba un pis perfecte per quedar-s’hi a viure amb la seva filla Maggie. Quan la nena fa 7 anys, apareix la mare biològica, i el Valentín té por de perdre la seva única amiga, la seva filla.

_____________________________________________________________________________________________

THE LUNCHBOX (DABBA)

DRAMA ROMÀNTIC. Dirigida per: Ritesh Batra. Guió: Ritesh Batra. Producció: Anurag Kashyap, Guneet Monga i Arun Rangachari. Repartiment: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui i Lillete Dubey.

La Ila intenta recuperar l’interès del seu marit preparant-li una recepta especial. Per error, la carmanyola acaba a les mans del Saajan, l’oficinista. En veure que l’home no s’immuta, la Ila decideix donar-li una carmanyola amb una nota. En Saajan i ella comencen així una relació d’amistat a través de les notes explicant-se com se senten, les seves pors, sentiments i alegries.

_____________________________________________________________________________________________

EL GRAN CUADERNO (A NAGY FÜZET)

DRAMA HISTÒRIC. Dirigida per: Junos Szász. Guió: András Szekér i János Szász, basant-se en el llibre d’Agota Kristof. Producció: Pál Sándor i Sándor Söth. Repartiment: András GVémánt, László Gvémaánt, Piroska Molnár, Ulrich Matthes i Ulrich Thomsen.

Durant la Segona Guerra Mundial la mare d’aquests dos germans decideix dur-los a viure amb l’àvia, una dona alcohòlica i freda. Els dos germans toparan de ple amb la falta de sentimentalisme d’alguns adults, així que ells ho combaten escrivint en un quadern  tot allò que els hi crida l’atenció, però els sentiments i les emocions està prohibit plasmar-los.

Switch to mobile version