Autor Cultura
21 Maig 2014 a 14:00

El CAET importa una experiència escènico-gastronòmica

“Endevina qui ve a sopar”

Cartell de l'espectacle "Endevina qui ve a sopar"

Cartell de l’espectacle “Endevina qui ve a sopar” // Imatge del web del CAET

Aquest divendres 23 de maig, el Centre d’Arts Èscèniques de Terrassa (CAET), porta a la ciutat una experiència pionera a Espanya.

Famílies terrassenques d’orígens diversos, rebran a casa seva els assistents, que coneixeran la cultura, els costums, i la gastronomia tradicionals en una experiència genuïna. El lloc de trobada serà al hall del Teatre Principal de Terrassa a les 20.30h, i des d’allà, els participants encetaran la peculiar vetllada.

Els responsables d’aquesta proposta són la Xarxa Arianna i la Rete Italiana di Cultura Popolarei es va estrenar a Torí l’any 2012, on ja gaudeix d’una periodicitat anual. El seu èxit ha provocat que tots els membres de la Rete defensin la iniciativa, i que el CAET, que ja ha desenvolupat altres projectes amb la Xarxa Arianna anteriorment, estreni per primer cop al país aquesta experiència.

El CAET defineix “Endevina qui ve a sopar” no com a un espectacle, sinó com a “una vivència”. Amb aquesta proposta, el CAET vol transformar la diversitat cultural terrassenca en un espai intercultural real en forma de sopar. Per mitjà d’un acte tan senzill i quotidià com és compartir un àpat amb la família, s’ofereix la possibilitat de conèixer de manera natural i directa la forma de viure, pensar i relacionar-se de les persones d’una comunitat de nouvinguts. Més enllà de la gastronomia, amb “Endevina qui ve a sopar” es pot viure l’ambient, les singularitats culturals i socials, l’abillament típic, i les interrelacions personals des d’una vessant integradora. Prèviament, s’ha dut a terme un treball de recerca, mitjançant entrevistes i visites al domicili particular on tindrà lloc el sopar, per part de l’entitat organitzadora, amb l’objectiu d’assegurar-se que aquest es desenvoluparà en condicions òptimes.

Fitxa de l’espectacle. “Endevina qui ve a sopar”. Data: divendres 23 de maig. Hora: 20.30h. Lloc de trobada: Hall del Teatre Principal. Una coproducció de CAET-Centre d’Arts Escèniques de Terrassa i QÂDAR produccions culturals a partir d’un projecte de la Xarxa Arianna i Rete Italiana di Cultura Popolare.

Switch to mobile version