Autor Cultura
31 Maig 2014 a 14:38

El nou Drac Baluk Astharot ja passeja per Ca n’Aurell

S’ha presentat avui

[wzslider info=”true”]

Fotografies: Aina Marcobal i Daniel Arús

Avui al migdia s’ha presentat la rèplica del Drac Baluk Astharot, obra de Jordi Grau, a la Plaça del Progrés amb motiu de la Festa Major de Ca n’Aurell. D’aquesta manera, el barri terrassenc ha pogut mostrar a la ciutadania la culminació del projecte que ha consistit a fer una còpia de la figura original, nascuda el 1993 al barri de Ca n’Aurell, i que ha pagat car el pas del temps, tot i que avui ha estat present per veure el seu successor.

És per això, que la Colla del Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell ha mostrat amb orgull el resultat final, una figura que tot i que només porta una persona, pesa al voltant d’uns 80 quilograms. A més, el drac està construït amb materials pesats, com suro i ferro. La principal font per finançar el projecte ha estat el micromecenatge a través de la plataforma Verkami, a més d’altres d’ajudes com l’Ajuntament de Terrassa o l’Associació de Veïns de Ca n’Aurell.

L’acte ha comptat amb la presència de diferents dracs egarencs, a part dels de Ca n’Aurell, com el Bitxo del Torrent Mitger, el drac de Terrassa, La Pàjara i el drac de Can Boada. Els dracs convidats han ofert una ballada que ha donat pas a la presentació del nou Drac Baluk Astharot, que també ha actuat amb companyia del seu antecessor. Al final de l’espectacle, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart s’ha volgut unir a la festa i ha ballat portant, primer el nou el drac de Ca n’Aurell i després l’antic. Un cop feta la fotografia de família de les diferents colles, ha començat la cercavila que ha portat a les diferents bèsties al Parc de Sant Jordi.

Respecte al seu creador, el reputat constructor terrassenc, Jordi Grau, compta amb un llarg historial d’obres com són el Gegant del Tricentenari o els diferents Capgrossos de l’Any de Terrassa, a part de fer rèpliques de moltes bèsties, algunes d’històriques com el Drac de Vilafranca o el Drac de Terrassa.

Switch to mobile version