Autor Societat
7 Maig 2014 a 18:00

Els establiments de la ciutat rebran una carta de l’Ajuntament demanat que revisin l’accessibilitat

Se’ls convida a assessorar-se a l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat

Carrer Font Vella

Carrer Font Vella // Foto: Sergi Colomer

L’Ajuntament de Terrassa ha fet arribar diverses cartes als comerços i serveis de la ciutat per convidar-les a avaluar l’accessibilitat dels establiments on desenvolupen la seva activitat. Carme Labòria, tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, ofereix als destinataris els serveis de l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat de l’Ajuntament, a més de recordar que a partir del 4 de desembre de 2017 serà obligatori disposar de les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació que estableix el Text Refós de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i la seva inclusió social.

Les cartes enviades es diferencien segons els tipus d’establiments (entitats financeres, supermercats, farmàcies i petit comerç) amb indicacions i recomanacions específiques. Als supermercats se’ls demana que incorporin un servei d’acompanyament per a les persones cegues que no poden localitzar sola els productes. A les entitats financeres se’ls recomana que tinguin a la seva plantilla persones que sàpiguen llengua de signes catalana per facilitar els tràmits amb persones sordes. De cara a les farmàcies, se’ls recomana que revisin les barreres físiques i sensorials. Per últim, als petits comerços se’ls fa memòria de l’exempció de la taxa de llicència d’obres per fer millores en accessibilitat.

Per distribuir les prop de 700 trameses per a petits comerços, l’Ajuntament compta amb la col·laboració de les associacions de comerciants de la ciutat.

L’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat ofereix a empreses i entitats assessorament tècnic sobre fer millores en accessibilitat, validació de solucions adoptades, o recull peticions i propostes de millora.

Switch to mobile version