Autor Cultura
7 Maig 2014 a 09:00

Els festivals TNT de Terrassa i Festival BAD de Bilbao s’uneixen per coproduir DOMESTICA

Un projecte d’Sleepwalk Collective que s’estrenarà al Festival TNT 2014

Fragment de l'espectacle "DOMESTICA"

Fragment de l’espectacle “DOMESTICA” // Imatge cedida pel CAET

Els festivals Bilbao Antzerkia Dantza (BAD) i Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) s’han unit per primera vegada per coproduir “DOMESTICA”, un projecte firmat per la companyia Sleepwalk Collective que s’estrenarà en l’edició d’enguany del festival TNT. Posteriorment també té previst ser al festival bilbaí fins a finals d’octubre.

“DOMESTICA” es situa entre un experiment psiquiàtric extraordinari i una peça de càmera Art Brut, terme concebut per l’artista Jean Dubuffet per descriure l’art creat fora dels límits de la cultura oficial. Així doncs, la proposta de Sleepwalk Collective és una epopeia sobre l’autestimulació i satisfacció del fet de deixar-ho tot i rendir-se. Des de la innocència i la dolçor malaltissa, aquesta peça es converteix en un himne a la nostàlgia, al món del demà i a les coses que potser seria millor deixar en la privacitat de cada llar.

“DOMESTICA” és el projecte més complex i ambiciós de la companyia Sleepwalk Collecctive fins ara. Esdevé també la conclusió d’una sèrie que anomenen “LOST IN THE FUNHOUSE”, una trilogia d’espectacles que la companyia ha desenvolupat en relació als plers i als avorriments d’una adolescent del segle XXI.

El CAET ha escollit aquesta obra, amb caire teneteneru, per coproduir-la amb BAD i presentar-la al Festival TNT d’enguany.

“DOMESTICA” va ser un projecte becat i seleccionat l’any passat pel programa Artistes en Residència convocat per Bilbaoeszena, Centre de Recursos teatrals escènics de l’Àrea Cultural de l’Ajuntament de Bilbao, i se’n va poder veure una mostra durant el Festival BAD 2013.

Switch to mobile version