Autor Societat
19 Maig 2014 a 18:00

L’Audiència Nacional declara injustificats 156 acomiadaments de Panrico

Els previstos per 2015 i 2016

Protestes de CGT Panrico a Santa Perpètua de Mogoda

Protestes de CGT Panrico a Santa Perpètua de Mogoda // Imatge cedida per CGT

L’Audiència Nacional ha declarat injustificats els 156 acomiadaments que Panrico tenia fixats pels anys 2015 i 2016, per considera que aquests no es van ajustar a dret. L’ERE signat el passat novembre contemplava un total de 745 acomiadaments a les cinc fàbriques del grup al llarg de 4 anys (312 ja es van executar l’any passat).

El jutge considera que Panrico no ha donat arguments suficients per demostrar que les rescissions de contracte previstes estaven relacionades amb les causes que han justificat l’acomiadament col·lectiu en 2013: si existeixen previsions de futur sobre la situació econòmica o productiva per als mencionats anys, el més coherent serà que arribat el moment s’iniciï un nou procés que verifiqui la concurrència de causes, sense que s’hagi d’emprar avui, com si fos una bola de vidre, unes previsions impossibles de contrastar“.

Des de 2010, les empreses tenen la possibilitat d’acomiadar per pèrdues presents i futures, però això no vol dir que els acomiadaments puguin diferir-se en el temps sense cap raó, segons ha explicat el jutge (el límit legal és 20 dies per any i màxim 12 mensualitats).

La vaga de treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda ja té una durada de més de 7 mesos. Ara hauran de valorar aquesta sentència.

Núria Lozano (ICV-EUiA): “és un èxit dels treballadors”

La número 2 d’ICV-EUiA ha parlat sobre aquest tema en un acte amb activistes del món del treball a Mollet del Vallès: ” “És el resultat de la mobilització dels i les treballadores, i de la seva lluita conjunta amb la societat civil”. La sindicalista ha conegut la notícia durant el mateix acte. “Aquesta és la línia que ICV-EUiA considerem necessària per tal de millorar les condicions de vida i de treball de la població a Catalunya: la mobilització”, ha declarat Lozano.

Switch to mobile version