Autor Entitats
17 Maig 2014 a 11:00

L’índex de cobertura de FGC arriba al 90,49% al 2013

Una optimització de 8,9 milions d’euros

Foto: Joan Murcia

Foto: Joan Murcia

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha assolit en l’exercici del 2013 un índex de cobertura a les Línies Metropolitanes del 90,49%, constituint així un nou rècord històric de la companyia, que se situa entre les millors del sector del transport. L’índex de cobertura és l’indicador que descriu quina part dels ingressos, és a dir, les tarifes regulades, cobreix les despeses d’explotació, i significa que FGC ha optimitzat les seves necessitats el 2013 per un import de 8,9 milions d’euros.

El bon resultat d’aquest índex s’assoleix gràcies a l’augment dels ingressos, bàsicament per l’increment de viatgers, al transport de mercaderies i als ingressos de lloguers, comercials i financers; i a una contenció de la despesa assumint feina internament.

Pel que fa al nombre de viatgers, l’any 2013 es va arribar als 75,46 milions, és a dir un 0’675 més que l’any 2012.

Millores de gestió

Durant el 2013, FGC ha continuat incorporant nous serveis i fent millores per adaptar l’oferta a la demanda i millorar la satisfacció del client. Per a tal propòsit, s’han modernitzat les estacions de Gràcies i l’Hospitalet-Av. Carrilet; s’han fet obres de reducció de sorolls i protecció acústica a les vies; es va incorporar el nou tren Montserrat Exprés; es va encetar el projecte On anem?, per tal de potenciar productes turístics propers a les estacions tant de ferrocarril com de muntanya; s’han potenciat els autobusos d’aportació; es van ampliar nous horaris els diumenges a la línia Lleida – La Pobla de Segur; s’ofereix wifi comercial gratuït en algunes estacions, i endolls en els trens per carregar les bateries dels dispositius mòbils, portàtils i tauletes; i es van rebre les primeres unitats de tren de la sèrie 113, de quatre cotxes.

A més, FGC ha tingut una millora rellevant en tots els productes de lleure de FGC Turisme i Muntanya durant tot l’any. Des de la venda de bitllets de cremalleres, funiculars i forfets, fins als d’ingressos complementaris, assistint a un creixement malgrat el context econòmic, i assegurant la capacitat d’autofinançament. Aquesta gestió ha permès assolir un índex de cobertura del 105,36%, i ha tingut un resultat positiu per un import de més de 923 mil euros.

Destaca l’increment dels visitants de Montserrat, en el cremallera i els funiculars, que ha superat el milió de persones per segon any consecutiu.

FGC és un dels principals operadors turístics de Catalunya. Té presència en cinc comarques, en algunes de les quals és el principal generador d’activitat econòmica.

Switch to mobile version