Autor Cultura
7 Maig 2014 a 16:30

Presentada l’original i innovadora app “Terrassa Augmentada”

Itineraris per la Terrassa industrial i modernista

Terrassa Augmentada

Foto: Daniel Arús

Avui al matí s’ha presentat Terrassa Augmentada una nova aplicació per a mòbils i tauletes que ofereix un itinerari per la Terrassa industrial i modernista a través de la visita a diferents edificis emblemàtics de la ciutat. L’acte, que ha tingut lloc al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, ha anat a càrrec del director del mNACTEC, Jaume Perarnau i de la regidora de Turisme, Teresa Casals.

terrassa augmentada

Terrassa Augmenta, desenvolupada per la Unitat Audiovisual de la Fundació i2CAT, està pensada per a totes aquelles persones que vulguin saber una mica més del passat industrial i modernista de Terrassa d’una manera lúdica i divertida. D’entre les múltiples funcionalitats desenvolupades destaca la Realitat Augmentada, que permet als usuaris visualitzar el món real i virtual en temps real, superposant fotografies històriques dels edificis emblemàtics de la Terrassa industrial i models 3D en el seu entorn actual.

Jaume Perarnau s’ha mostrat molt satisfet de l’aplicació, ja que “compleix els tres objectius que té el museu: estar al dia de les noves tecnologies per poder explicar el passat industrial de la ciutat, potenciar la relació del museu amb els programes europeus i el treball transversal amb l’Ajuntament”. Per la seva part, Teresa Casals, ha declarat que “des del departament de turisme estem potenciant les rutes industrials perquè pensem que és molt important vendre patrimoni industrial de la ciutat, i no només el modernista”. També ha senyalat que la presentació s’ha fet en el millor moment possible perquè “estem a les portes de la Fira Modernista”. “El fet de poder obrir la ciutat amb les noves tecnologies farà que molts joves es tornin a interessar en el nostre patrimoni”, ha afegit la regidora.

D’aquesta manera, l’app ofereix un mapa on apareixen tots els punts de l’itinerari. Els marcadors assenyalats en vermell són els que ofereixen la possibilitat de visualitzar l’edifici amb la realitat augmentada. Alguns exemples dels punts del recorregut són: Vapor Aymerich, Amat i Jover, Masia Freixa, Mercat de la Independència, Estació del Nord o Ajuntament de Terrassa, entre d’altres.

Switch to mobile version