Autor Economia
29 Juny 2014 a 15:30

CaixaBank i Oracle impulsen un Centre d’Excel·lència Big Data a Barcelona

Els serveis s’oferiran a tota Europa

Torre de Caixabank // Imatge del web Wikimedia Commons

Torre de Caixabank // Imatge del web Wikimedia Commons

CaixaBank i Oracle han impulsat la creació d’un Centre d’Excel·lència Big Data a Barcelona. L’empresa tecnològica oferirà serveis relacionats amb les tecnologies Big Data a clients d’Europa. Les dues empreses van anunciar el desembre del 2013 l’inici d’aquest projecte tecnològic. Actualment, el projecte ha culminat la implementació de la primera fase, amb el desplegament de la infraestructura per a la creació d’un repositori central de dades (Data Pool), des del qual qualsevol sol·licitud d’informació de negoci pugui ser fàcil i ràpidament respostes seleccionant el grup de dades adequat i extraient la informació més rellevant.

Joan Maria Nin, vicepresident i conseller delegat de Caixa Banc ha exposat que “la infraestructura Big Data que acabem de desplegar està totalment centrada en un major coneixement de les necessitats dels clients i de les possibilitats de millorar el servei. En aquest sentit, la tecnologia s’aplica de forma completament alineada amb la visió del servei financer que té la nostra entitat i el seu compromís amb l’excel·lència”.

Loïc le Guisquet, vicepresident executiu d’Oracle EMEA, ha afirmat que “l’èxit del desplegament d’aquesta infraestructura a CaixaBank és una mostra de la capacitat d’Oracle per ser un partner de negoci dels nostres clients. L’experiència acumulada servirà perquè el Centre d’Excel·lència que ara anunciem es converteixi en un punt de referència sobre Big Data per a tot Europa”.

Aquest nou centre proposa serveis de formació, on s’instruirà a nous especialistes d’Oracle, així com de CaixaBank i d’altres organitzacions públiques i privades, mitjançant acords amb institucions i empreses, realització de cursos de formació i programes de beques. De gestió del coneixement, en el que es desenvoluparà les millors solucions treballant amb els equips de desenvolupament de producte d’Oracle. Igualment, realitzarà propostes sectorials al voltant de Big Data, començant pel sector financer, i divulgarà les experiències i els coneixements adquirits per al desenvolupament.

També es durà a terme la difusió de pràctiques sobre tecnologies i arquitectures Big Data per a altres països d’Europa. Un altre servei és un catalitzador del desenvolupament de negoci i de nous projectes Big Data. Mitjançant l’activitat del Centre, Oracle cercarà la creació de noves oportunitats de negoci associades a aquestes tecnologies. I ser un motor de l’evolució de les tecnologies Big Data, generant noves solucions i noves tecnologies perquè les organitzacions puguin aprofitar les dades per als seus negocis.

Switch to mobile version