Autor Economia
24 Juny 2014 a 13:30

Cecot es mostra contrària al Fons d’Accessibilitat per als ports que preveu el Ministeri de Foment

Dóna el seu suport als empresaris del Port de Barcelona

Port de Barcelona

Port de Barcelona // Imatge del web Wikimedia Commons

La patronal Cecot ha mostrat el seu suport a les associacions empresarials de la Comunitat Portuària a Barcelona, com al president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, en relació a l’anunci que ha fet el Ministeri de Foment de crear un nou Fons d’Accessibilitat per als ports.

El Ministeri va anunciar aquesta proposta la setmana passada i estableix que amb els recursos provinents dels ports es finançarà la construcció dels accessos viaris i ferroviaris que es facin en d’altres ports, elevant així la quantitat fins a 100 milions d’euros. D’aquesta manera, els 28 ports espanyols aportar el 50% dels seus resultats a la caixa comú.

La Cecot ha demanat en d’altres ocasions que a Catalunya es pateix un dèficit d’infraestructures, una de les quals són els accessos de l’Aeroport del Prat i del Port de Barcelona. Si en aquest segon cas se suma la connexió ferroviària mitjançant el corredor Meditarrani que permetés el transport de mercaderies del Port de Barcelona via ferrocarril i connectar amb Europa mitjançant França o amb el nord d’Àfrica, pel mateix corredor.

El president de la Cecot, Antoni Abad, ha afirmat que “tal i com ha manifestat el propi Sixte Cambra, creiem que el Ministeri de Foment replantejarà la proposta un cop hagi analitzat en profunditat les conseqüències d’aquesta. Però no només per Barcelona, sinó perquè també hi ha ports com el d’Algecires que ja s’han manifestat contraris o operadors marítims com TCB”.

La mesura del Ministeri desvirtua l’esperit de la Llei de Ports de 1996 que atorgava certa autonomia als ports i que s’ha anat modificant en els darrers anys amb un caire, segons els empresaris del Port de Barcelona, recentralitzador i de control que atempta contra l’autonomia de gestió.

Switch to mobile version