Autor Política
12 Juny 2014 a 13:30

Demanen 8 anys i mig d’inhabilitació per l’exdirectora de Medi Natural Núria Buenaventura

Per aprovar una resolució sobre caça d’ocells

Núria Buenaventura // Imatge del web d'ICV

Núria Buenaventura // Imatge del web d’ICV

El Fiscal ha demanat 8 anys i mig d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per l’ex directora general de Medi Natural i ex diputada d’ICV, Núria Buenaventura. L’acusa de prevaricació per haver aprovat una resolució per permetre una prova de caça amb vesc d’ocells protegits. Segons el Fiscal, la resolució és arbitrària i va en contra de la legislació catalana, estatal i europea, i afirma que Buenaventura ho sabia en tot moment, i creu que ho va fer per pressions des de la Federació Catalana de Caça. Segons l’escrit del fiscal, Buenaventura va prohibir la caça amb vesc a l’any 2008 per després dictar una resolució contrària al juliol de 2009 aprovant una prova experimental sobre la selectivitat del vesc per la captura d’ocells fringíl·lids durant 2009 a Catalunya.

El canvi de criteri, segons el Fiscal, s’explica per la pressió de la Federació de Caça a través de queixes davant el Síndic de Greuges. De fet, en la resolució del 2009, segons apunta el Fiscal, es reconeix que hi ha recomanacions del Síndic de Greuges. També recorda que Rafael Ribó és una de les figures clau del partit de l’acusada, ICV.

El Fiscal afegeix que a partir d’aquesta prova experimental aprovada per Buenaventura, es van autoritzar 3.374 autoritzacions especials per a la captura en viu de pinsans, cardeneres, verdums i passerells.

La conclusió del Fiscal és que aquesta prova tenia la intenció de voler vestir el que en realitat eren “meres autoritzacions de captures il·legals“, i que “no hi havia cap mena de justificació“.

Switch to mobile version